Кількість виборців, які готові голосувати на дострокових парламентських виборах за БЮТ, майже зрівнялася із кількістю прихильників Партії регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціально-політичних і економічних досліджень “ІМСА”, що були представлені сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив експерт цього центру, кандидат соціологічних наук Євген СІРИЙ, згідно з опитуванням, якби вибори відбулися найближчої неділі, то за Партію регіонів проголосували б 28,1% респондентів, за БЮТ - 26,9%, за блок “Наша Україна - Народна самооборона” - 11,5%, КПУ - 3,7%.

Відео дня

Крім того, за даними опитування, ПСПУ готові підтримати 2,1% опитаних, Блок Литвина - 1,8%, Соціалістичну партію України - 1,5%. Проти всіх проголосували б 2,6%, ще не визначились 9% респонденів, не підуть на вибори - 9,7%.

Є.СІРИЙ зазначив, що не виключає можливості проходження до парламенту України і Прогресивної соціалістичної партії України та Блоку Литвина й СПУ, але “шанси їх досить мізерні”.

На думку експерта, “є така ймовірність, що СПУ може не пройти, і будуть певні труднощі у Партії регіонів щодо утворення коаліції”. Він зазначив, що при такому розкладі помаранчеві в парламенті матимуть більше мандатів, ніж Партія регіонів та КПУ.

Опитування було проведено 15-21 серпня. У ньому взяли участь 2000 респондентів з усіх областей та Криму. Похибка вибірки не перевищує 2,8%.