Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО підписала зобов`язання свого блоку перед працівниками морегосподарського комплексу України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, церемонія підписання відбулася в Ізмаїлі Одеської області, де Ю.ТИМОШЕНКО перебуває в рамках свого передвиборчого туру областями України.

Ю.ТИМОШЕНКО на Одещині акцентувала увагу на сьомій лінії «Українського прориву», що стосується транзитного прориву.

Відео дня

Лідер БЮТ наголосила, що Україна має найбільший транзитний потенціал у Європі, «який, на жаль, внаслідок незбалансованої політики кожної влади, яка приходить, використовується всього на 50%».

«Я б хотіла, щоб ми саме тут оголосили проект зобов`язання нашої політичної команди перед працівниками підприємств галузі морського та річкового транспорту та їх об`єднаннями», - зазначила Ю.ТИМОШЕНКО.

Лідер БЮТ оголосила ключові моменти зобов`язання:

переглянути програму комплексного розвитку морських торговельних портів України та актуалізувати, зробити сучасною та збалансованішою цю програму по ресурсах, і прийняти її на одному з перших засідань уряду. Закласти в державний бюджет на 2008 рік всі головні параметри комплексної програми розвитку морських торгівельних портів;

розбудова транспортних коридорів. Забезпечення будівництва залізничної лінії Ізмаїл-Рені, що сприятиме уникненню ситуації залежності морських торгівельних портів українського Придунав`я від залізниці сусідньої держави - Республіки Молдова;

забезпечення розвитку сучасних транспортних коридорів через територію України, а саме: з`єднати 7-й та 9-й міжнародні транспортні коридори. Будівництво паромної переправи Ізмаїл-Тульче;

добудова двох пароплавів на Кілійському суднобудівному заводі, на що необхідно 4 млн. гривень при вже освоєних 16 млн. гривень;

завершення робіт зі створення глибоководного суднового каналу «Дунай - Чорне море» та запуск його на повну потужність.

Лідер БЮТ повідомила, що крім цих основних пунктів «є ще деякі зобов`язання, які б ми хотіли на себе взяти».

«Нам потрібно дати приріст обсягів транзитних перевезень вантажів морським та річковим транспортом не нижче 20% на рік за допомогою координації і узгоджень діяльності тарифної політики з іншими транспортними галузями нашої країни», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Також лідер БЮТ пообіцяла створити всі політичні умови та сформувати спеціальну політику, яка дасть можливість забезпечити ріст середньої зарплати по галузі морського і річкового транспорту не менше ніж 20% на рік.

Крім того, Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що «Придунайський край - це є ключова стратегічна територія для України».

Також в Ізмаїлі лідер БЮТ поклала квіти до пам`ятника морякам Червонопрапорної орденів Нахімова і Кутузова Дунайської флотилії, воїнам Радянської Армії і Військово-морського флоту - визволителям Ізмаїла.