Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що позачергового засідання Верховної Ради не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав, виступаючи перед послами під час 8 наради керівників закордонних дипломатичних представництв України.

«Я переконаний, що парламент не піде на нічне зібрання Верховної Ради, що парламент не піде в авральному режимі робити ревізію законів, які б допустили акцепт тих дій, які були зроблені поза Конституцією...», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня голова ВР V скликання Олександр МОРОЗ заявив про скликання 4 вересня позачергової сесії парламенту.

За його словами, на позачерговій сесії можуть бути розглянуті законопроекти про внесення змін до Конституції, які стосуються скасування депутатської недоторканності, питання імпічменту Президента, а також визначення прав і функцій органів місцевого самоврядування.

О.МОРОЗ також не виключив можливості розгляду на сесії питань щодо відміни пільг для високопосадовців.

Він нагадав, що, згідно з Конституцією, парламент припиняє свої повноваження з моменту прийняття присяги депутатами парламенту нового скликання.

У відповідь на це голова політради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав КИРИЛЕНКО заявив, що депутати фракції “Наша Україна” не братимуть участі у позачерговому засіданні парламенту.

Натомість координатор парламентської більшості Верховної Ради V скликання Раїса БОГАТИРЬОВА підтримала ініціативу проведення позачергової сесії Верховної Ради “для започаткування процесу запізнілих системних реформ”.