Начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройними Силами України Григорій ПЕДЧЕНКО заявляє, що вирішив «залишити» Генштаб, однак не писав рапорт про відставку.

«Я ухвалив рішення залишити Генштаб, але з Одеської облради не піду», - цитує генерал-полковника Г.ПЕДЧЕНКО інтернет-видання «dumskaya.net».

«Я вчора доповів про нього (рішення залишити Генштаб – УНІАН) Президенту, - уточнив Г.ПЕДЧЕНКО. - При цьому жодних рапортів про відставку я не писав. Коли Президент розбереться у питанні і ухвалить рішення, можна буде говорити конкретніше».

Відео дня

Г.ПЕДЧЕНКО відзначив, що залишати політику не має наміру і, зокрема, збирається продовжити депутатську діяльність в Одеській обласній раді.

«Я однозначно залишаюся депутатом облради, - додав він. - Ми багато працювали в Одеській області і виконали все, що обіцяли одеситам: повернули до Одеси інститут сухопутних військ. У Болграді знову з`явилися наші війська. І ми продовжимо працювати у цьому напрямі».

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого інформоване джерело, наближене до ЗСУ, повідомило УНІАН, що начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройними Силами України Г.ПЕДЧЕНКО подав на ім`я Президента України, Верховного головнокомандувача ЗСУ Віктора ЯНУКОВИЧА рапорт про відставку за власним бажанням.

*** З 2003 по 2005 рік Г.ПЕДЧЕНКО обіймав посаду командувача військами Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України. У 2005 році генерал-лейтенанта звільнили зі ЗСУ у запас. Проте 31 березня 2010 року його було призначено на посаду першого заступника міністра оборони України, а 31 травня 2010 року він обійняв посаду начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройними Силами України. Пізніше його було підвищено у званні – до генерал-полковника ЗСУ.

У 2006 році Г.ПЕДЧЕНКА було обрано депутатом Одеської обласної ради від Партії регіонів.