Олександр ТурчиновКерівник виборчого штабу БЮТ Олександр ТУРЧИНОВ запевняє, що одразу після проведення позачергових виборів до Верховної Ради усі підприємства, які останнім часом були незаконно приватизовані, будуть повернуті у державну власність.

Про це він заявив сьогодні під час ефіру програми “Точка зору” на УТ-1, коментуючи позицію БЮТ щодо передачі “Дніпроенерго” компанії, власником якої є бізнесмен Рінату АХМЕТОВУ.

“Все, що незаконно було забране у держави, повинно бути повернуто”, - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Відео дня

Він нагадав, що БЮТ звертався до Фонду держмайна та прем’єр-міністра з проханням відреагувати на цей факт, однак досі реакції немає. “Це тому, що Фонд держмайна забезпечував цю виїмку державного ресурсу з державної скарбниці”, - сказав О.ТУРЧИНОВ. За його словами, ситуація з “Дніпроенерго” нагадує події 2004 року, коли незаконно було приватизована “Криворіжсталь”. “Зараз фактично цинічно була перетягнута з державної власності у приватну власність АХМЕТОВА ця кампанія. Сценарій повторюється. Але буде повторення і в питаннях повернення в державну власність цього майна”, - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Як повідомляв УНІАН, акціонери ВАТ «Дніпроенерго» (Запоріжжя) на своїх зборах 27 серпня вирішили збільшити статутний фонд на 52,07% або на 51 млн. 85,85 тис. грн. - до 149 млн. 185,8 тис. грн.

Збільшення статутного фонду відбудеться шляхом додаткового випуску 2 043 434 простих іменних акцій номіналом 25 грн. Збільшення статутного фонду проводиться з метою обміну часток в статутному фонді ТОВ "Інвестиційне товариство" на акції ВАТ "Дніпроенерго" у зв`язку з приєднанням ТОВ "Інвестиційне товариство" до ВАТ "Дніпроенерго" відповідно до плану санації останнього. ТОВ "Інвестиційне товариство", засновниками якого є кредитори «Дніпроенерго» - ВАТ «Павлоградвугілля» і ВАТ «Шахта Комсомолець Донбасу», згідно з порядком додаткової емісії внесуть до статутного фонду частку в грошовому виразі 1 млрд. 51 млн. грн., які будуть направлені на погашення заборгованості перед кредиторами відповідно до процедури санації.

У разі подачі заяви від акціонера про викуп його акцій, «Дніпроенерго» зобов`язане викупити у нього ці акції. Як повідомили в «Дніпроенерго» зборами встановлена ціна викупу, відповідно до офіційних даних Фондової біржі ПФТС вона становить 1592 грн. 38 коп.

До збільшення статутний фонд «Дніпроенерго» становив 98 млн. 99,95 тис. грн. Державі в особі НАК «Енергетична компанія України» належало 76,04% акцій компанії. DTEK Holdings Limited (Кіпр), що входить до групи компаній SCM, контрольованих бізнесменом Рінатом АХМЕТОВИМ, належить 8,282% акцій товариства.