«Міністри висловили спільну надію, що з Києва надійдуть обнадійливі ознаки того, що влада України продемонструє справжню прихильність у реалізації принципів верховенства права і демократії», - повідомляє офіційний сайт МЗС Італії.

Дж.Терзі також повідомив Р.Сікорському, що Міністерство закордонних справ Італії запрошувало Надзвичайного та Повноважного посла України в Італії, аби висловити занепокоєння ситуацією у справі Ю.Тимошенко, йдеться у повідомленні.

***

Відео дня

9 травня нижня палата парламенту Італії ухвалила резолюцію щодо ситуації в Україні. Зокрема, вона зобов’язала національний уряд застосувати до влади України ефективні дії для негайного звільнення Ю.Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня у Брюсселі (Бельгія) відбудеться засідання Ради закордонних справ Європейського Союзу. Міністри закордонних справ ЄС обговорять умови для підписання Угоди про асоціацію з Україною, а також можливий бойкот українських матчів чемпіонату Європи з футболу.