Президент України Віктор ЮЩЕНКО закликає українців на виборах 30 вересня голосувати, як підкаже совість. Про це він заявив виступаючи на мітингу лідерів блоку «Наша Україна - Народна самооборона» перед жителями Івано-Франківська, в якому взяло участь близько 20 тисяч осіб, передає кореспондент УНІАН.

«Я не буду казати голосувати за тих, чи за тих, бо ви вільні люди… Я переконаний, що ніхто ні з обласної адміністрації, ні з районної не буде давати вказівок, за кого голосувати», - сказав Президент.

Аналізуючи передумови, які стали причиною для розпуску Верховної Ради V скликання В.ЮЩЕНКО зазначив, що особи, які отримали статус народних депутатів та сформували уряд, почали узурпувати владу, що врешті-решт призвело до появи в Україні тоталітарного режиму.

Відео дня

Щодо помаранчеої революції та її наслідків, Глава держави наголосив, що «жодна революція змін не дає відразу. Революція дає шанс для змін». В контексті зазначеного Президент сказав, що політики, які прийшли до влади після перемоги помаранчевої революції отримали посади і можливості працювати на цих посадах на благо України, «але комусь цього здалося замало задля своїх інтересів».

Однак, за словами Президента, помаранчева політична сила, яка сьогодні йде до парламенту, «очистилася». І тому «українці мусять знати, хто є хто в українській політиці, мусять знати, хто є демократична сила».

Водночас, у своєму виступі В.ЮЩЕНКО висловив переконання, що вибори, які відбудуться 30 вересня, «це - час для змін в Україні». При цьому він запевнив: «Безумовно, ми вже не повернемось у вчорашній день, бо нація, яка вийшла на Майдан (мається на увазі помаранчева революція – УНІАН)… має велике серце до прагнення свободи».