Політолог Віктор НЕБОЖЕНКО вважає, що неправильно розглядати заяву Президента як вимогу об`єднатися трьом політичним силам (йдеться про Партію регіонів, Блок Юлії Тимошенко і блок «Наша Україна – Народна Самооборона» - УНІАН).

Про це він повідомив в інтерв`ю кореспонденту УНІАН.

За словами В.НЕБОЖЕНКА, за ці три сили голосували абсолютно різні люди і таке об`єднання було б «зрадою» з їхнього боку по відношенню до виборців.

Відео дня

На думку політолога, Президент демонструє європейські стандарти, закликаючи всіх переможців виборів до демократичного діалогу.

Крім того В.НЕБОЖЕНКО вважає, що своєю заявою Президент показує «хто в домі хазяїн», нагадує про свою політичну вагу, показуючи, що без урахування його позиції ніякої коаліції створено не буде. На думку політолога, БЮТ вимагає спочатку домовитися про передачу йому прем`єрської посади, а вже потім вести переговори про створення коаліції, у той же час Президент не згоден з такою позицією.

«Він вимагає демократичних консультацій, метою яких є згладжування можливих конфліктів», – сказав політолог.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в своїй заяві щодо формування коаліції В.ЮЩЕНКО сказав, що чекає від Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, блоку “Наша Україна – Народна самооборона” і Блоку Литвина мудрих кроків, спрямованих на консолідацію країни, а також закликав переможців парламентських виборів об`єднатися навколо національних пріоритетів.