Ініціативи Президента України Віктора ЮЩЕНКА щодо підпорядкування йому всього силового блоку уряду можна сприймати як пропозиції, які мають бути обговорені під час внесення змін до Конституції України, оскільки в нині діючому Основному законі цього не передбачено.

Шкіль: ідею Ющенка можна обговорити, але поки що не можна виконати
Про це заявив в інтерв’ю УНІАН кандидат у народні депутати України від Блоку Юлії Тимошенко Андрій ШКІЛЬ.

Він нагадав, що для цього необхідно не менше ніж 300 голосів народних депутатів України. За словами А.ШКІЛЯ, те ж саме можна сказати стосовно повноважень Кабінету міністрів України - для їх перегляду також необхідне внесення змін до Конституції.

Відео дня

А.ШКІЛЬ вважає, що такі пропозиції “очікувані, і над ними будуть працювати в БЮТ і визначатися щодо них”. При цьому він зазначив, що “процеси законодавчої діяльності це одне, а процес формування більшості - це трохи інше”. А.ШКІЛЬ переконаний, що всі ці питання мають вирішуватися в переговорному процесі “з усіма позитивами і негативами”. Він також висловив переконання, що демократична коаліція у Верховній Раді буде сформована, незважаючи на те, що все “йде не дуже гладко”.

Відповідаючи на запитання, чи не спрямовані пропозиції В.ЮЩЕНКА на мінімізацію впливу Юлії ТИМОШЕНКО в разі обрання її прем’єр-міністром України, А.ШКІЛЬ зазначив, що “тут немає що мінімізувати, оскільки є Конституція України, де виписані повноваження уряду”. Тому, наголосив він, можна говорити лише про можливість змін до Конституції України. А.ШКІЛЬ також зазначив, що в даній ситуації можна лише повторити відомий вислів - “закон суворий, але це закон”.