Один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр ТУРЧИНОВ вважає, що продовження перебування при владі уряду Віктора ЯНУКОВИЧА несе серйозну загрозу безпеці України. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, за словами О.ТУРЧИНОВА, це проявляється у тому, що сьогодні існує штучний борг перед Росією за газ у розмірі 2,1 млрд. доларів.

О.ТУРЧИНОВ нагадав, що, згідно із заявами наших урядовців, цей борг планується повертати безпосередньо газом з наших газосховищ. «На початку опалювального сезону Україну намагаються залишити без газу. Це свідома диверсія проти України та її енергетичної безпеки», - сказав він.

Відео дня

Крім того, О.ТУРЧИНОВ наголосив, що досі уряд Віктора ЯНУКОВИЧА не дав конкретних пояснень щодо причин виникнення такого боргу. За його словами, той факт, що прем`єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ безпосередньо їздив до Москви для врегулювання цього питання доводить, що «відбулося зрощування криміналітету, непрозорих посередників і українських чиновників».

Крім того, зазначив О.ТУРЧИНОВ, досі не оголошена ціна, за якою Україна буде отримувати газ у наступному році. «Всі громадяни і майбутній уряд знову залежать від того, про що домовляться криміналітет і українські посадовці», - сказав він.

О.ТУРЧИНОВ також наголосив, що неприпустимим є факт приховування урядом В.ЯНУКОВИЧА реального стану в українській економіці і зростання інфляції до розміру 12%. «Тому продовження перебування уряду Януковича сьогодні несе небезпеку нашій державі», - сказав О.ТУРЧИНОВ.