Тетяна Засуха у Верховній Раді, фото з архіву УНІАН

Вона оскаржує результати виборів на 94-му окрузі в Київській області, де перемагає кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Віктор Романюк.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Батьківщини».

«Київський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив позов Тетяни Засухи по першій справі. Суд, розглянувши першу апеляцію Засухи, частково підтвердив її та визнав протиправними дії ДВК», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

На цю тему: Кандидат від ПР, яка програла, подала 17 позовів

У «Батьківщині» вважають, що це рішення у подальшому може бути використано в схемі визнання недійсним голосування на низці виборчих дільниць в бік коригування їх на користь провладного кандидата.

«Коли рішення не ґрунтуються на законі та здоровому глузді, ми не можемо говорити про чесність виборів у цьому окрузі. Сьогоднішня ухвала Київського апеляційного адміністративного суду підтвердження тому, що всі рішення судів диктуються в адміністрації президента», - заявляють в «Батьківщині».

Загалом Т.Засуха подала близько 20 позовів до суду щодо виборів на 94 окрузі.

Як повідомляв УНІАН, за даними ЦВК, після опрацювання 97,79% протоколів у виборчому окрузі №94 перемагає В.Романюк, за якого віддали голоси 45,21%. У Т.Засухи результат у 35,24% голосів.