Кличко, Тимошенко и Томенко создают коалицию в Киесовете, фото из архива УНИАН

Таке переконання у коментарі УНІАН висловив заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів “Батьківщини” Микола Томенко.

На цю тему: КВУ: ні влада, ні опозиція не зацікавлені у виборах мера Києва

«Враховуючи помилки, допущені під час попередніх виборчих кампаній у столиці, зокрема, коли від опозиції висувалися кілька кандидатів, і команда Леоніда Черновецького вдало цим скористалася, ми більше не маємо права їх допускати», - сказав М.Томенко.

Відео дня

На його переконання, кандидата на посаду мера столиці мають визначати самі кияни, а не «партійні вожді». За його словами, це означає, що за результатами соціологічного дослідження повинна бути запропонована найпопулярніша й найавторитетніша кандидатура серед киян, а не лояльна до партійних керівників і чиновників.

На цю тему: Голова ЦВК назвав «неподобством» непризначення Радою виборів мера Києва

«По-друге, цей кандидат мусить бути погодженим не лише в межах «Батьківщини», а й з УДАРом і «Свободою». Тільки тоді є шанс перетворити це на справжню виборчу кампанію, де міський голова буде представляти більшість української столиці, а не якусь фінансово-політичну групу чи партію», - підкреслив М.Томенко.