Петро Симоненко виступає на мітингу з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих на Майдані Незалежності. Київ, 1 травня Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко хоче запропонувати новому складу Верховної Ради України прийняття змін до Конституції, за якими, обрання Президента України буде здійснюватися у парламенті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це П.СИМОНЕНКО заявив в ефірі ТРК "Вінниччина".

"Я буду вимагати у новому складі Верховної Ради прийняття змін до Конституції щодо механізму обрання Президента, і я пропоную обирати Президента у парламенті", - сказав він.

Відео дня

За словами П.СИМОНЕНКА, це дозволить виключити різне бачення відповідальності посадових осіб за реалізацію тієї підтримки, яку вони мали під час виборів. "Після виборів Верховна Рада створить коаліцію й буде реалізовувати програму, яку обіцяли виборцям. Через два роки ми будемо обирати Президента, і він буде на кожному кроці вимагати від влади виконання своїх виборчих обіцянок. Відповідно, зараз Президент втручається у роботу новообраної Верховної Ради і втручається у процес створення коаліції", - зазначив він.

П.СИМОНЕНКО вважає, що зараз у державі посилився дуалізм у владі. "І це зрозуміло, бо Президент намагається повернути собі всі важелі впливу як на формування влади, так і на реальну політику влади. Він хоче, щоб всі силові міністри призначалися тільки за його квотою, і Президент хоче захопити силовий блок уряду, щоб через нього впливати на уряд і на політику, яку проводитиме уряд", - сказав лідер комуністів.