ситуація з Власенко показала роз`єднаність опозиції

"Сьогодні Вищий адміністративний суд позбавив мандата за сумісництво регіонала Андрія Веревського. Таким чином, влада дала зрозуміти, що їй не шкода навіть своїх, тобто ми маємо прецедент в цьому питанні, а тому Власенко, швидше за все, може пакувати речі і збиратися на вихід", - говорить Березовець.

В той же час, за його словами, для позбавлення Власенка мандата є підстави, повідомляє РБК-Україна.

"Опоненти Власенко апелюють, що він зобов'язаний був припинити займатися депутатською діяльністю ще в листопаді. Він, як юрист, повинен був розуміти, що за недотримання закону його притягнуть до відповідальності. Проігнорувавши це, він сьогодні пожинає плоди, все логічно", - упевнений політолог.

В той же час Березовець звертає увагу, що в ситуації з Власенком "Батьківщині" не допомогли блокувати колегу по опозиції - "Удар" і "Свобода".

Відео дня

"Це зайвий раз демонструє, що сьогодні кожна з опозиційних сил працює на свій рейтинг. Ситуація з блокуванням трибуни "Ударом" з питання персонального голосування, коли ударівці своїми коренастими плечима "делікатно" відсунули від цієї роботи "Батьківщину" і "Свободу", зайвий раз це демонструє. У якихось принципових питаннях вони можуть домовитися, проте в тактичних речах кожен працює на свій рейтинг, кожен бажає себе показати більш опозиційним і радикальним. Перед виборами мера Києва це ще більш посилитися", - вважає він.

Нагадаємо, що 1 березня голова Верховної Ради Володимир Рибак направив подання до Вищого адміністративного суду України про позбавлення Власенка депутатських повноважень.