БогатирьоваНародні депутати України попередніх скликань просять новообраний парламент забезпечити громадський контроль за процедурою обрання голови Верховної Ради VI скликання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомила голова Підготовчої групи з проведення першої сесії Верховної Ради VI скликання Раїса БОГАТИРЬОВА.

Вона зазначила, що на її ім’я надійшло відповідне звернення від колишнього народного депутата Олександра ЄЛЬЯШКЕВИЧА.

Відео дня

За словами Р.БОГАТИРЬОВОЇ, у зверненні О.ЄЛЬЯШКЕВИЧ наголошує на необхідності встановлення жорсткого контролю за тим, аби кожен депутат власноруч голосував за обрання спікера парламенту.

«Якщо ми хочемо бути чесними перед своїми виборцями і подолати корупцію, то є сенс підтримати пропозицію щодо громадського контролю за процесом голосування, незалежно від кандидатури на посаду спікера», - сказала Р.БОГАТИРЬОВА.

За її словами, такий громадський контроль має полягати в тому, аби цей процес відбувався під наглядом журналістів та громадських організацій.

«Таку процедуру можливо провести, і це перший крок, щоб норми Конституції діяли в депутатському середовищі», - сказала вона. Р.БОГАТИРЬОВА також наголосила, що звернення О.ЄЛЬЯШКЕВИЧА обговорюватиметься на засіданні Підготовчої групи у четвер.

Олександр Єльяшкевич - народний депутат 2-го (1994) і 3-го (1998) скликань від ВО "Громада", протягом 2002-2005 років перебував у США, одержавши політичний притулок, як учасник "касетного скандалу". На останніх виборах до ВР - №7 у списку Партії вільних демократів.