Польща збільшила обсяги допомоги.

Польська влада минулого року в рамках двосторонньої співпраці виділила на реалізацію проектів, спрямованих на демократичний розвиток України, майже $13 млн, більшу частину з яких поглинули кошти стипендіальних програм для українських студентів.

Про це свідчить звіт Міністерства закордонних справ Польщі про польську закордонну допомогу в минулому році.

Згідно з документом, Україна стала другим найбільшим отримувачем коштів серед держав "Східного партнерства" після Білорусі, яка отримала на проекти майже $17 млн.

Відео дня

На допомогу всім включеним у "Східне партнерство" державам - також Вірменії, Азербайджану, Грузії та Молдові - польська влада виділила $35,5 млн.

Читайте також: Польський дипломат переконаний, що Україна підпише угоду з ЄС у листопаді

У Міністерстві закордонних справ Польщі агентству не змогли надати точних даних про розмір допомоги Україні в рамках двосторонньої співпраці у 2011 році, зазначивши, що торік польський МЗС вперше зібрав повні дані про фінансування усіх проектів польською владою в рамках закордонної допомоги.

Раніше міністерство мало дані лише про проекти, які фінансувалися з його бюджету та в 2011 році розмір допомоги для України - без стипендій та проектів інших міністерств - становив $3,8 млн.

Відповідно до звіту міністерства, Польща минулого року на всю закордонну допомогу виділила майже $460 млн, що на 15% більше, ніж роком раніше.

З цієї суми 25% або $115 млн було виділено в рамках двосторонньої співпраці, а решту в рамках багатосторонньої, яка виділялася за посередництва міжнародних організацій, зокрема, через Єврокомісію та фонди ООН.