Інтерфейс Android 4.4 Kitkat / Фото: Android

Вона отримала кодову назву KitKat на честь шоколадного батончика, що випускається Nestle.

Одним з головних нововведень в 4.4 став доопрацьований телефонний додаток. По-перше, в ньому тепер відображаються не тільки дані з адресної книги, але і контакти компаній, розташованих в географічній близькості. Інформація черпається з Google Maps. SMS та MMS відкриваються у програмі Hangouts, повідомляє Лента.ру.

По-друге, компанія видозмінила інтерфейс ОС. Якщо користувач слухає музику або передає відео з пристрою на телевізор, то на екран блокування виводиться панель управління плеєром. Додатки відкриваються на весь екран, і щоб побачити рядок сповіщень і навігаційні кнопки, треба провести пальцем по дисплею.

Відео дня

На тему: Голосовий пошук Google для мобільних заговорив українською

Google зазначила, що Android 4.4 зможе працювати на апаратах зі слабкими характеристиками. Для успішної роботи операційній системі достатньо 512 мегабайт оперативної пам'яті.

Компанія, крім іншого, оновила деякі штатні програми Android і додала в ОС нові програми: зокрема, офісний пакет Quickoffice, крокомір і клавіатуру Emoji. Апарати з ІЧ-світлодіодом тепер можна використовувати в ролі пульта дистанційного управління, не встановлюючи додатковий софт.

Першим смартфоном на Android 4.4 стане LG Nexus 5, представлений одночасно з новою ОС. У найближчі тижні оновитися до 4.4 зможуть власники Nexus 4, Nexus 7 і Nexus 10, а також користувачі смартфонів Samsung Galaxy S4 Google Edition і HTC One Google Edition.

Android є найпопулярнішою в світі мобільною операційною системою. До 2013 року у світі було активовано понад мільярд пристроїв на цій платформі. Попередня версія Android, 4.3, вийшла в липні 2013 року.

Одним зі «слабких місць» Android вважається фрагментація - найпоширенішою версією системи зараз є 4.1.x , що датується 2012 роком. Під її управлінням працюють 36,5 відсотка всіх пристроїв. На другому місці за популярністю (28,5 відсотка) розташувалася Android 2.3.x, представлена ​​в 2010 році.