Лех Валенса: Україна не може повалити владу демократичним шляхом

Таку думку про ситуацію в Україні висловив президент Польщі (1990-1995) Лех Валенса в інтерв'ю Rzeczpospolita, пише Дело.

"Я не бачу там (в Україні- ред.) вождя. Не бачу великого громадського руху, єдиної партії або організації, які могли б повалити владу", - сказав Валенса, який був лідером протестних рухів в 80-х роках.

На тему: Лех Валенса: Немає вільної і повної Європи без України

Відео дня

Він вказує, що в Україні є обрані на демократичних виборах прем'єр і президент. А мітингувальники не можуть порушувати демократичні принципи, оскільки потім ці принципи будуть порушувати і проти них.

"Україна не може повалити владу демократичним шляхом, тому що навіть дефектна, але все-таки демократія є досягненням цього народу", - сказав він.

 Зараз в Україні, за його словами, панує хаос. "Якщо Кличко отримає владу на вулиці, також швидко її і втратить. Вулиця його підніме, вулиця його і позбавить (влади- ред.). Занадто великий хаос панує в Україні", - оцінив шанси лідера УДАРу Віталія Кличка на лідерство Валенса.

За його словами, Україною можна керувати, як на рингу. "З симпатією і серцем я з українським народом і за Кличка, але цей народ повинен бути готовий до змін влади і політики. Не бачу, щоб Кличко був готовий до управління. Нехай пройдуть засідання круглого столу, так як має бути діалог і повинні бути мудрі лідери. Силою Україну не змінити", - вважає Валенса.