Сикорский Радослав / www.1tv.ru

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це він заявив сьогодні в ефірі Польського радіо, коментуючи слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Захід нібито змушує Україну обрати інтеграцією з Європейським Союзом замість РФ.

"Наскільки знаю, міністр Лавров висловлює думку, що не треба втручатися у внутрішні справи України, аби дозволити Україні самій вибрати. Ми згідні з цим, але вважаємо, що більшим втручанням є економічний бойкот, ніж проведення розмов", - сказав Сікорський.

Він також відзначив, що європейська інтеграція українців позитивно вплине на товарообіг між Україною та Росією, зауваживши, що це підтверджує досвід Польщі.

Відео дня

Читайте такожУкраїна зараз нагадує Польщу 80-их років - Сікорський

"Вільна торгівля не спрямована проти когось. Завдяки членству Польщі в ЄС, а ще раніше завдяки дії Угоди про асоціацію, наша торгівля з Росією збільшилась, а не зменшилась. Ми переконані, що Угода про асоціацію з Україною була би вигідною для російської економіки", - відзначив Сікорський.

Він також прокоментував висловлювання Лаврова про акції протесту українців за євроінтеграцію в опублікованій сьогодні його статті в газеті "Комерсант", в якій російський міністр назвав неприйнятним називати "голосом народу думку кількох тисяч демонстрантів, котрі за допомогою сили хочуть вплинути на владу".

"Ми у свою чергу вважаємо, що коли на Майдані проєвропейські прагнення висловлюють кілька сотень тисяч українців - це вагомий політичний факт", - сказав глава польського МЗС.