Совет федераций / Кадр Первого канала

Як повідомили УНІАН у прес-службі верхньої палати російського парламенту, комітет РФ з бюджету і фінансових ринків підготував і в цілому схвалив текст звернення «До органів державної влади суб'єктів Російської Федерації у зв'язку із суспільно-політичною обстановкою на території України». Мета запропонованих у документі заходів – «недопущення дестабілізації ситуації» в економіці України і надання допомоги «братському українському народу».

«Сенатори пропонують організувати на прикордонних з Україною територіях центри правової, матеріальної та фінансової підтримки громадян цієї країни, а також організувати розміщення людей, які тимчасово залишили місця постійного проживання на території України, до нормалізації суспільно-політичної обстановки в цій країні», - говориться в повідомленні.

У документі наголошується, що в такій ситуації важливо докласти зусиль і вжити заходів для відновлення і збереження соціально-економічної стабільності в українському суспільстві, використовуючи чинні економічні зв'язки на рівні суб'єктів Російської Федерації та обласних центрів України, включаючи Крим.

Відео дня

На думку російських сенаторів, втрата сталості української економіки негативно позначиться на торговельно-економічних, коопераційних, культурних та інших зв'язках між Росією і Україною.

У проекті звернення пропонується розглянути можливість надання фінансової, гуманітарної допомоги або іншої матеріально-технічної допомоги Криму.

Крім того, йдеться про можливість створити в прикордонних російських регіонах комісії з надання матеріальної та фінансової допомоги жителям України. Комісії мають очолити керівники найвищих виконавчих органів державної влади суб'єктів Російської Федерації.

Як повідомляв УНІАН, прикордонники на східному кордоні України працюють в штатному режимі. За даними Державної прикордонної служби України на 2 березня, пропускні операції йдуть ритмічно і без змін, тенденції на збільшення пасажиропотоку немає. Кількість мандрівників порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилася на 7%.