Сергій Соболєв

Народний депутат від “Батьківщини” Сергій Соболєв вважає, що рішення Президента Росії Володимира Путіна про припинення військових навчань Росії є “фактором стабілізації ситуації”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні у коментарі журналістам.

“В результаті дуже серйозного тиску на Президента Путіна з боку світових лідерів, дуже твердої позиції, на яку не розраховувало російське керівництво стосовно твердості наших солдат і офіцерів, які знаходяться в Криму, і фактично не дозволили собі жодного акту зради, крім відомого вам зрадника, я думаю, що фактично це дало свої перші результати. І заява Президента Путіна про те, що вони припиняють навчання на західних своїх кордонах - це є перший фактор початку стабілізації ситуації”, - сказав Соболєв.

Відео дня

Читайте такожЗа підтримки бійців ЧФ РФ на територію України прорвалися озброєні люди та захопили прикордонний відділ «Керч»

Водночас він додав, що “ми чудово розуміємо, що жоден російський солдат не буде відкликаний з Криму”.

За словами Соболєва, на сьогоднішній день створюються групи з офіцерського та генеральського складу, працівників спецслужб, які “розробляють цілий ряд сценаріїв, як далі відпрацьовувати ситуацію в Криму”.

“Я думаю, з цим і пов'язана ця коротка пауза. Але зараз готуються відповідні рішення, і я думаю, що як тільки ми будемо готові, а сесія не закрита, ці рішення будуть внесені у сесійну залу”, - додав депутат.

Водночас на запитання, чи Верховна Рада все ж створюватиме групу для переговорів з РФ, Соболєв зазначив, що група все одно створюватиметься і до неї мають увійти по одному представнику від кожної фракції.

Читайте такожПентагон заморожує військові звязки з Росією

“Де, на якій території будуть відбуватися ці переговори, це ще залежить від нашої групи, яка зараз відбуває до Криму”, - сказав парламентарій.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого Путін доручив Міністерству оборони РФ здійснити несподівану комплексну перевірку боєготовності Західного і Центрального військових округів.

Сьогодні, 4 березня, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Путін віддав наказ військам і з'єднанням, що брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

У той же час, за інформацією Державної прикордонної служби України, скупчення військової техніки спостерігається на території РФ поблизу кордону з Харківською, Луганською і Донецькою областями. Такі дані можуть свідчити про підготовку російської сторони до сухопутного вторгнення, зазначають прикордонники.