Маломуж вважає, що після окупації Криму Росія не наважиться продовжити військову агресію на континентальній частині України / REUTERS

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) Микола Маломуж вважає недоцільним у даний час проводити будь-які антитерористичні операції у Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маломуж заявив на прес-конференції.

“Зараз цей сценарій не на часі, тому що його реалізація може розв'язати повномасштабну війну, в якій не буде ні переможців, ні переможених. Фактор наявності ядерної зброї є надзвичайно потужним, і керівники багатьох країн виступають проти силового сценарію з огляду на це”, - сказав Маломуж.

Відео дня

Читайте такожУ всеукраїнській "антитерористичній операції" можуть задіяти армію

Крім того, Маломуж вважає, що Росія після окупації Криму не наважиться продовжити військову агресію на континентальній частині України.

“Ми передбачаємо, що основна увага і зусилля будуть направлені на Крим. Вони намагатимуться застовбити цей регіон. А далі почнуться затяжні акції у південно-східному регіоні, щоб поступово створити новий плацдарм для вторгнення. Тому найближчим часом збройного вторгнення з війною, з вогневим враженням людей, особливо на східному напрямку, не буде. Але ми повинні готуватися до такого сценарію. Хоча Росія не ризикне в існуючих умовах проводити наступальну операцію”, - сказав Маломуж.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента РФ Володимира Путіна про введення військ до України.

Читайте такожУкраїнці висловилися за проведення антитерористичної операції в Криму - опитування

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонні пости, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників і військовослужбовців.

Також в автономії діють так звані «загони самооборони», які штурмують військові підрозділи, чинять тиск на українських військовослужбовців, прикордонників, на звичайних громадян.

Сьогодні з парламентської трибуни в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив. що фракція "Батьківщина" пропонує провести в Криму антитерористичну операцію.