Пострадавшим от взрыва дома в Николаеве продолжают помогать горожане / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у відділі інформаційного забезпечення Миколаївського міськвиконкому, на рахунок обласного добродійного фонду допомоги малозабезпеченим для потерпілих в результаті вибуху будинку на вул. Лазурній, 40 жителі міста перерахували 37 тис. 165 грн.

З резервного фонду міського бюджету для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виділено 300 тис. грн. Надалі планується виділити ще 500 тис. грн.

Читайте такожУ Миколаєві родини, які втратили житло внаслідок вибуху, одержать квартири до листопада – ОДА

Відео дня

У міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за адресою: вул. Морехідна, 9, з 14.05.2014 працює пункт прийому добродійної допомоги, який відкритий з 8:00 до 20:00.

На 19 травня в пункт надійшла добродійна допомога від 397 жителів міста. Всього зібрано 8 тис. 998 одиниць одягу, постільної білизни, засобів особистої гігієни, домашнього начиння. Добродійну допомогу одержали 72 сім'ї.

Міський територіальний центр збирає інформацію, що надходить від громадян міста, про можливість надання допомоги постраждалим у вигляді великогабаритних предметів, меблів, побутової техніки.

Станом на 19 травня до міського штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації звернулося 187 людей - вони розміщені в готелі «Турист-Миколаїв» і забезпечені 3-разовим харчуванням.

На першому поверсі готелю працюють фахівці соціальної служби, адміністрації району, встановлено пост медичної допомоги, діє філіал пункту видачі речей першій необхідності.

У будинку на вул. Лазурній, 40 тривають роботи з рятування майна жителів.

Підготовлено 52 звернення міськвиконкому до керівників підприємств про надання матеріальної допомоги, допомоги на вирішення соціально-побутових питань, оздоровлення постраждалих громадян, які працюють на цих підприємствах.

Читайте такожРуйнування будинку в Миколаєві через вибух газу спричинене слабкістю конструкцій - ДСНС

Як повідомляв УНІАН, у Миколаєві 12 травня близько 13.00 стався вибух у 4-під'їздному житловому 10-поверховому будинку на вул. Лазурній, 40. На момент прибуття підрозділів оперативно-рятувальної служби були зруйновані несучі конструкції з 8-го по 10-й поверхи третього і четвертого під'їздів, в яких проживало 213 осіб. В результаті вибуху загинули сім людей. Було евакуйовано 73 жителів житлового будинку.

За попередніми даними газопостачальної компанії ”Миколаївгаз”, причиною вибуху є самовільне і несанкціоноване втручання споживача у систему газопостачання.