Януковича підозрюють у тиску на главу УПЦ МП

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГПУ, у ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення Януковича, який бажав заручитись підтримкою УПЦ МП на виборах у 2015 році.

«Після невдалих спроб переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою предстоятеля православної церкви Володимира», - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що однією з умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати митрополита Київського і всієї України Володимира зректися займаної посади.

Відео дня

Читайте такожЯнукович живе в будинку під Ростовом, а син купив маєток у Барвисі - начальник УДО

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слiдче управлiння Генеральноï прокуратури.