uk.wikipedia.org

Виборча дільниця в Москві закрита, проголосували 875 громадян України, починається підрахунок голосів.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сьогодні на брифінгу в Москві заявив голова дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці при Посольстві України в Москві Віктор Гиржов.

"Вибори на нашій дільниці завершилися ог 20.00 мск. Попередні підсумки - одержано виборчих бюлетенів 26 тис. 492, видано бюлетенів 876, взяли участь у голосуванні 875 чоловік, один бюлетень був зіпсований. Це технічна попередня цифра", - сказав Гиржов.

Відео дня

Читайте такожУ Польщі українці поставили рекорд по явці на вибори

Він підкреслив, що зараз виборча комісія починає оформлення документації, погашення невикористаних бюлетенів, після чого почнеться підрахунок голосів і складання протоколу за підсумками голосування.

Гиржов зазначив, що певне зниження кількості виборців, які проголосували, фіксується у зв'язку з тим, що голосування за кордоном згідно із законом дозволено виключно за паспортами для виїзду за кордон, раніше на виборах можна було голосувати і за внутрішніми паспортами.

Читайте такожГолосування на виборчій дільниці в Москві проходить без провокацій

Як повідомляв УНІАН, виборча дільниця у Москві є однією з найбільших закордонних виборчих дільниць України. Всього в списках виборців значиться 26 тис. 997 осіб.

На території РФ виборчі дільниці на дострокових виборах президента були відкриті у 6 містах: у Москві при Посольстві України, а також при генеральних консульствах України у Ростові-на-Дону, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі і Новосибірську.