беженцы переселенцы / Фото: УНИАН


Про це повідомила в.о. начальника Департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА Вікторія Крупська під час круглого столу в рамках проекту «Схід + Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійною службою новин каналу «1+1».

«Перша хвиля переселенців у нас була з анексованої території Криму і міста Севастополя з березня місяця, на сьогодні в нас таких понад 500 осіб», - повідомила вона. 

«Друга хвиля переселенців, із травня місяця, зі східних регіонів Донецької та Луганської областей, районів проведення АТО. На сьогодні у нас більше тисячі людей зі східних регіонів», - додала Крупська.

Відео дня

«Ми максимально прагнемо створити умови для цих людей», - запевнила вона. 

Читайте такожВ Україні можуть створити міністерство у справах вимушених переселенців - депутат

«У нас створено обласний координаційний центр і також створено аналогічні центри в усіх містах Дніпропетровської області, до яких залучені волонтери, громадські організації й усі відповідні служби та структури за напрямками, і медики, і соціальні працівники, і працівники центру зайнятості, працюють психологи. Надається вся необхідна допомога», - повідомила в.о. начальника Департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА.