Депутатів не пустили до Савченко у воронезькому СІЗО  / ТСН

Про це повідомив в ефірі одного з українських каналів народний депутат Олександр Бригинець, який не зміг добратися до Воронежа (РФ) через затримання у аеропорту Мінська.

Водночас, за його словами, народний депутат Оксана Продан змогла передати Савченко лист від президента України Петра Порошенка.

«Мої колеги отримали відмову у зустрічі із Надією Савченко, але все ж позитивні новини є: Надія передала відкритий лист через російського омбудсмена. А мої колеги, в свою чергу, через адвоката передали Надії лист Президента. Чекаємо новин», - написав Бригинець на своїй сторінці у Facbook.

Відео дня

Довідка УНІАН. Військова льотчиця Савченко була захоплена терористами в полон у зоні АТО на сході України в середині червня. Пізніше з'ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їх напади на українських військових.

Читайте такожСьогодні має відбутися зустріч Надії Савченко з адвокатом Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в'їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали терористи на Донбасі, і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадання Савченко.

Читайте такожСавченко підтвердила консулу, що її силоміць вивезли до Росії - з мішком на головіСуд Новоусманського району заарештував Савченко до 9 вересня.

Її утримують в СІЗО Воронежа.