па

Про це на всеукраїнських зборах сільських голів, що проходять на Полтавщині, заявила голова Омельницької сільської ради, один із лідерів партії «ЗАСТУП» Олександра Шереметьєва.

За її словами, сьогодні в більшості сіл катастрофічна ситуація: через масовий від’їзд молоді села старіють і вимирають.

«Якщо сьогодні влада не зробить кардинальних кроків для захисту села, вже завтра всі українці можуть забути про якісні продукти на столах. Їх буде нікому вирощувати!», — зазначила Олександра Шереметьєва.

Відео дня

Селяни, котрі годують усю Україну, одержують мінімальні пенсії, копійки від закупівельників продукції й ледь зводять кінці з кінцями.

«Що сьогодні має селянин? У найкращому випадку сезонну роботу, мінімальну зарплатню, розбиті дороги. У деяких селах про воду із крану та газ тільки чули. У багатьох населених пунктах немає навіть елементарних соціальних умов — закриваються дитсадки, школи, молодь просто тікає із сільської місцевості», — зауважила Олександра Шереметьєва.

Вона підкреслила, що партія «ЗАСТУП», разом із селянами, розробила унікальну комплексну програму реформ села — «За рідну землю!». І закликає всіх політиків та чиновників об’єднати зусилля для її реалізації.