Ткаченко розповів про боротьбу з пропагандою РФ / REUTERS

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що Україна асиметрично повинна протистояти російській пропаганді.

Про це він сказав в ефірі "Україна 24".

"Прикол, скажу такими словами, російської пропаганди полягає в тому, що вони діють за чіткими наративами, їх 10 або 12, в тому числі відносно України. Це питання щодо державного перевороту, який нібито стався 2014 року - "Україна недодержава". Але поширюють ці наративи навіть перші особи держави… Цим наративам можна протистояти асиметрично, наприклад, ми сьогодні видали книгу в Центрі протидії дезінформації, як діяти в умовах війни або воєнної загрози. Ми взяли приклад зі шведського видання... І відразу, сьогодні, російська пропаганда почала говорити, про те, чого у нас в книзі насправді немає, що українців готують до війни з Росією", - сказав міністр.

Відео дня

За його словами, "це класичний приклад того, як перевертається з ніг на голову вся ситуація".

Читайте такожКабмін запропонував РНБО ввести санкції проти пропагандистів

"І протистояти цьому можна тільки розповідаючи про те, що це брехня, розвінчуючи фейки, розвиваючи медіаграмотність", - зазначив Ткаченко.

Міністр повідомив, що книга про те, як діяти в умовах воєнної загрози, доступна і в електронному варіанті.

Ткаченко зазначив, що Центр протидії дезінформації і стратегічних комунікацій щотижня повідомляє про ті фейки, які з'являються в громадському просторі.

Як повідомляв УНІАН, у березні Олександр Ткаченко анонсував створення в Україні онлайн-музею російської дезінформації. У цьому онлайн-музеї виставлятимуться всі "досягнення" російської пропаганди та буде створений рейтинг "фейкометів".