Козак розповів про переговори щодо Донбасу в Німеччині / фото УНІАН

Заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак повідомив про переговори щодо врегулювання конфлікту на Сході України, які він нібито провів із помічником канцлера Німеччини Анґели Меркель.

Учасники консультацій у Берліні "досягли домовленості про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання ситуації", заявив Козак у ефірі телеканалу "Росія-24" у середу, 13 травня, передає DW.

За словами Козака, консультації "дадуть додатковий імпульс для інтенсифікації переговорів" про врегулювання ситуації на Донбасі. Він стверджує, що нібито вдалося домовитися про подальші дії, які вимагають взаємодії з представниками Донбасу та України і в "нормандському форматі".

Відео дня

Читайте такожКулеба вважає виправданим існування каналу зв'язку з РФ по лінії Єрмак-Козак

"Досягли угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні, щодо вирішення безлічі непростих завдань, які потребують розв'язання у взаємодії з представниками Донбасу, представниками України в нормандському форматі", - сказав він.

При цьому Козак нагадав, що конкретні рішення повинні прийматися в рамках тристоронньої Контактної групи або нормандського формату, пише РБК-Україна.

"Це були двосторонні консультації, оцінка поточної ситуації та погляд на майбутнє", - пояснив він.

У німецькому уряді на прохання підтвердити візит Козака заявили, що робочі візити й зустрічі з представниками відомства канцлерки не коментують.

Нагадаємо, Козака було призначено головним куратором українського напрямку в Кремлі на початку року після того, як з цього напрямку зняла Владислава Суркова - колишнього радника президента Росії Володимира Путіна.