Фото УНІАНКравчук очолює делегацію України в ТКГ/ фото УНІАН

Питання пошуку заміни Вітольду Фокіну в Тристоронній контактній групі поки не обговорювалося.

Про це повідомив глава української делегації Леонід Кравчук, передає ТСН.

Кравчук зізнався, що не знає, чи потрібно взагалі шукати заміну.

Відео дня

Читайте такожКравчук виправдав Фокіна та заявив, що ніхто не знав про його позицію до призначення у ТКГ

"Головне завдання, яке було поставлено перед Вітольдом Павловичем, це встановити інформаційні та інші контакти, або, як це ще називають, дискусії на рівні громадянського суспільства або поки на рівні політикуму, на рівні людей, які вийшли з окупованих територій Донбасу. А їх 1,7 млн, які живуть на підконтрольній Україні території. А ті живуть на непідконтрольній. І встановити між ними контакт і дискусії, і шукати, як краще вирішити основне питання - миру. Поки нам це не вдалося", - сказав він.

Він зазначив, що не мав відношення до призначення Фокіна, але зараз це питання не можна вирішити без його участі як глави делегації.

"Я буду брати активну участь і пропонувати, всебічно аналізувати. Будемо шукати, якщо потрібно. А може, будемо поки так працювати. Питання поки не поставлене на порядок денний", - додав глава української делегації.

Фокін в ТКГ: що було раніше

  • 29 вересня Фокін на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.
  • Керівник офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Фокін повинен піти зі складу ТКГ.
  • 30 вересня президент Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України в ТКГ і звільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.