Грузія викликала на консультації з Києва свого посла / фото Depositphotos

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані заявляє, що стратегічне партнерство з Україною переглянуто не буде.

Про це повідомляє видання "Грузія.Online".

«Ви знаєте, що ми почали консультації з послом в Україні. Звичайно, нам потрібно обговорити багато питань. Я ще раз повторю, що стратегічне партнерство переглянуто не буде. У нас багато схожих проблем, таких як окупація територій нашої країни, європейська та євроатлантична інтеграція, спільні позиції в рамках ГУАМ - це не переглядатиметься», - наголосив Залкаліані.

Відео дня

За його словами, водночас у зв'язку з призначенням колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ в Україні виникала необхідність серйозно обговорити це питання з послом.

«Природно, таке рішення створило деякі проблеми, тому нам необхідно серйозно обговорити це питання з послом, що ми й робимо», - сказав глава МЗС Грузії.

Також, зазначив Залкаліані, щодо дати повернення посла в Україну, то цей процес не затягнеться в часі.

Читайте такожУ МЗС Грузії розповіли, коли повернуть посла в Київ

Як повідомляв УНІАН, 7 травня президент України Володимир Зеленський призначив колишнього президента Грузії Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Глава МЗС Грузії Залкаліані повідомив, що посла в Україні Теймураза Шарашенідзе відкличуть до Тбілісі для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ України.

Після цього Зеленський заявив, що у Києва та Тбілісі прекрасні відносини, а Україна не відкликатиме свого посла з Грузії.

У МЗС України повідомили, що не вбачають жодних загроз для розвитку двосторонніх відносин у рішенні Грузії викликати на консультації з Києва грузинського посла.