Петро Порошенко / REUTERS

Печерський районний суд Києва відмовив захисту екс-президента Петра Порошенка у відводі групи прокурорів у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте такожУ ДБР розкрили подробиці сьогоднішнього допиту Порошенка

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну ухвалу зачитав слідчий суддя Сергій Вовк.

Відео дня

У ній суд відмовив у задоволенні клопотання про відвід групи прокурорів, які підтримують державне обвинувачення у даній справі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 липня, у Печерському райсуді Києва обирають запобіжний захід п'ятому президенту у справі про призначення Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

На засіданні захист Порошенка заявив про відвід генеральному прокурору Ірині Венедіктовій. На його думку, Венедіктова проявила свою упередженість тим, що спочатку з порушенням процедури було оголошено про підозру Порошенку, а 30 червня у свєму відеозверненні вона нібито порушила базовий принцип кримінального судочинства, закріплений в Конституції, який стверджує, що ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість. У своїй заяві Венедіктова закликала Порошенка прийти до суду і там довести свою невинуватість.