1 липня Порошенко прийшов також на допит до ДБР Фото УНІАН

У Печерському районному суді міста Києва розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Як передає кореспондент УНІАН, захист Порошенка наполягає на тому, що йому було неналежним чином повідомлено про підозру, а відповідно він нібито не має статусу підозрюваного.

Адвокати також заявили про відвід групі прокурорів у справі.

Відео дня

Читайте такожПісля допиту у ДБР Порошенко разом з прихильниками вирушив до Печерського райсуду

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 липня, екс-президент України, народний депутат Петро Порошенко прийшов на допит до ДБР.

Перед допитом він заявив: "Вони звинувачують мене, що я у червні 2014 року віддав наказ на контрнаступ. Я визнаю цю "провину". Вони звинувачують мене, що я віддав наказ військовим кораблям рухатися через українську Керченську протоку. Пишіть: я визнаю цю "провину". Вони звинувачують мене, що я призначаю керівників розвідки. Я визнаю цю "провину".

Також він додав, що визнає "провину" за підписання Мінських угод і за те, що українська церква отримала томос.

Після допиту начальник відділу ДБР Вадим Приймачок заявив, що Порошенко відмовився давати показання на допиті у справі Семочка і підписувати повістки на наступні допити, заплановані в ДБР.

Порошенко підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень. Справа стосується призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.