Як засолити ікру в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Навіть з ікри непримітної річкової риби можна зробити чудовий домашній делікатес. Ми підкажемо, як засолити ікру будь-якої риби за допомогою копійчаних інгредієнтів. Це дуже проста в приготуванні закуска, якою завжди можна пригостити гостей. У холодильнику домашня ікра зберігається приблизно тиждень, а в морозилці - до півроку.

Як правильно засолити ікру - важливе правило

Щоб готовий делікатес був безпечним для вживання і точно не містив шкідливих мікробів і паразитів, ікру потрібно знезаразити окропом.

Якщо ж ви готуєте страву холодним способом (без використання окропу), то для знезаражувального ефекту використовуйте сіль. Для безпечного засолювання кількість солі має становити не менше 20% від ваги сирого продукту.

Відео дня

Як смачно засолити ікру гарячим способом

Інгредієнти:

  • ікра - 500 г;

  • сіль - 2 стол.л.;

  • соняшникова олія - 1 стол.л.;

  • оцет - 0,5 стол. л.

Для засолювання беріть свіжу рибу, якій потрібно акуратно розпороти живіт і дістати мішечки з ікрою. Видаліть оболонку і висипте ікринки в миску, залийте окропом і акуратно перемішайте виделкою, щоб вони не полопалися. Ікринки, які випливли на поверхню, приберіть - вони зіпсовані.

Викладіть ікру в сито і промийте холодною проточною водою кілька разів. Посоліть ікру і залиште на 10-15 хвилин, поки на її поверхні не з'явиться біла плівка. Потім додайте олію і оцет, старанно перемішайте. Перекладіть закуску в скляну банку. Приблизно через добу страва дійде до готовності.

Як засолити ікру річкової риби / фото ua.depositphotos.com

Як засолити ікру холодним способом

Інгредієнти:

  • ікра - 500 г;
  • сіль - 100 г;
  • вода - 1 стакан.

Ікру промити кілька разів, нарізати на шматочки і акуратно відокремити плівки. Перекласти ікринки у велику миску і промити кілька разів, поки вода не буде чистою. Потім посолити ікру і влити склянку холодної води. Акуратно перемішати і залишити на 15 хвилин. Відкинути ікру на друшляк і залишити ще на 1 годину в холодильнику. Після цього закуска готова.

Готова ікра на смак може здатися вам пересоленою. Є два способи зробити її малосоленою:

  • Готову ікру залийте ікру свіжим холодним пивом в об'ємі один до одного і почекайте, поки напій вбереться в ікринки. Ікра стане наполовину менш солоною.
  • Поставте ікру в пластиковому контейнері в морозилку на тиждень, потім розморозьте в холодильнику. Викладіть в скляну ємність і залийте чаєм без цукру і чаїнок на 10 хвилин. Злийте чай і отримаєте малосольную ікру.

Раніше ми писали, як засолити рибу в домашніх умовах, щоб вийшло не гірше, ніж в магазині.

Вас також можуть зацікавити новини: