Ароматний і ніжний штрудель з лаваша за смаком практично не відрізняється від класичного, зате готується набагато простіше. Впорається з ним навіть дитина. Лінивий штрудель не дарма так називається, адже вимагає мінімум зусиль і близько 30 хвилин часу. У начинку можна додати будь-які фрукти, сир або мак.
Яблучний штрудель з лаваша
Якщо яблука дуже кислі, то кількість цукру можна збільшити. А волоські горіхи можна замінити на інші або прибрати.
Інгредієнти:
- тонкий лаваш - 2 шт. або 200 г;
- яблука середні - 5 шт.;
- волоські горіхи - 60 г;
- родзинки - 50 г;
- цукор - 6 стол. л.;
- яйця - 1 шт.;
- лимонний сік - 3 стол.л.;
- вершкове масло - 50 г;
- кориця - щіпка.
Яблука вимити, очистити від насіння і шкірки. Нарізати тонкими скибочками. Скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла. Горіхи подрібнити блендером або м'ясорубкою. Родзинки замочити в окропі на 15 хвилин.
На сковороді розтопити вершкове масло і всипати цукор. Зменшити вогонь до мінімального і нагріти масляно-цукрову масу до золотистого кольору. Всипати яблука в сковороду, посипати корицею і тушкувати до м'якості 15-20 хвилин.
В окремій ємності збити вінчиком куряче яйце. Листи лавашу розкласти на столі і змастити кожен яйцем з одного боку. Посипати лаваші перемеленими горіхами і родзинками. Потім на кожен викласти по половині яблучної начинки. По краях лавашів залиште по 2 см вільного простору. Загніть всередину на начинку спочатку горизонтальні, потім вертикальні краю. Загорніть штрудель з лаваша з яблуками по вертикалі.
На деко викладіть пергамент для випічки, змащений олією. Викладіть на нього обидва штруделя і змастіть зверху збитим яйцем. Випікайте в попередньо розігрітій до 180° духовці близько 15 хвилин. Готовому десерту дайте трохи охолонути і наріжте на зручні шматочки. Готовий яблучний лінивий штрудель з лавашем при бажанні посипте цукровою пудрою.
Яблука в цьому десерті можна замінити свіжою вишнею.