Технологія приготування тірамісу / depositphotos.com

Тірамісу - десерт родом з Італії, який славиться своїм ніжним смаком, багатошаровою структурою і непростою технологією приготування. Насправді, зробити тірамісу вдома нескладно, якщо строго дотримуватися рецепта. УНІАН розповість, як приготувати тірамісу по-домашньому з першого разу.

Раніше ми говорили про те, як спекти вишневий чізкейк.

Тірамісу без яєць з маскарпоне

Інгредієнти:

Відео дня
  • 300 грам печива Савоярді;
  • 300 грам сиру маскарпоне;
  • 350 мл жирних вершків (від 30%);
  • 4 ст. л цукрової пудри;
  • 150 мл кави;
  • 1 ст. л коньяку або рому;
  • 1 ст. л какао-порошку.

Для того щоб зробити тірамісу з маскарпоне, але без яєць, вам потрібно з'єднати в глибокій ємності маскарпоне і цукрову пудру. Віночком або міксером на низькій швидкості змішати інгредієнти до однорідної консистенції. Охолоджені вершки перелити в миску і збити міксером до м'яких піків. Маленькими порціями поступово влити збиті вершки в сирну масу, акуратно перемішати лопаткою. Вуаля - крем для тірамісу готовий.

Далі - тірамісу в домашніх умовах вимагає такої ж пікантної нотки, як і ресторанний варіант десерту. Перелийте ароматну каву в тарілку, додайте коньяк або ром, а потім занурюйте в спиртне печиво для тірамісу на 2-3 секунди. 

Потім залишиться лише викласти палички Савоярді в форму для запікання, застелену пергаментом, і покрити шар кремом. Так повторювати дії до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Останній ярус десерту посипати какао-порошком і відправити тірамісу в холодильник на 2-3 години до повного застигання. При подачі можна прикрасити ваше творіння листочком м'яти.

Вас також можуть зацікавити новини: