Тірамісу - десерт родом з Італії, який славиться своїм ніжним смаком, багатошаровою структурою і непростою технологією приготування. Насправді, зробити тірамісу вдома нескладно, якщо строго дотримуватися рецепта. УНІАН розповість, як приготувати тірамісу по-домашньому з першого разу.
Раніше ми говорили про те, як спекти вишневий чізкейк.
Тірамісу без яєць з маскарпоне
Інгредієнти:
- 300 грам печива Савоярді;
- 300 грам сиру маскарпоне;
- 350 мл жирних вершків (від 30%);
- 4 ст. л цукрової пудри;
- 150 мл кави;
- 1 ст. л коньяку або рому;
- 1 ст. л какао-порошку.
Для того щоб зробити тірамісу з маскарпоне, але без яєць, вам потрібно з'єднати в глибокій ємності маскарпоне і цукрову пудру. Віночком або міксером на низькій швидкості змішати інгредієнти до однорідної консистенції. Охолоджені вершки перелити в миску і збити міксером до м'яких піків. Маленькими порціями поступово влити збиті вершки в сирну масу, акуратно перемішати лопаткою. Вуаля - крем для тірамісу готовий.
Далі - тірамісу в домашніх умовах вимагає такої ж пікантної нотки, як і ресторанний варіант десерту. Перелийте ароматну каву в тарілку, додайте коньяк або ром, а потім занурюйте в спиртне печиво для тірамісу на 2-3 секунди.
Потім залишиться лише викласти палички Савоярді в форму для запікання, застелену пергаментом, і покрити шар кремом. Так повторювати дії до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Останній ярус десерту посипати какао-порошком і відправити тірамісу в холодильник на 2-3 години до повного застигання. При подачі можна прикрасити ваше творіння листочком м'яти.