Просте тісто на чебуреки - рецепти / фото ua.depositphotos.com

Соковиті і апетитні чебуреки - гастрономічна мрія багатьох людей, які вибирають для себе незвичайні страви. По-справжньому оцінити смак таких ласощів можна тільки вдома, самостійно приготувавши їх. УНІАН розповість, як зробити тісто на чебуреки, як в чебуречній, і яку начинку вибрати.

Раніше ми говорили про те, як приготувати пишні печінкові котлети з простих інгредієнтів.

Заварне тісто на чебуреки - головний секрет

Вважається, що заварне тісто на окропі - це ідеальний варіант для ароматних чебуреків. Маса з борошна і води повинна бути еластичною, але щільною. Борошно, при цьому, важливо брати тільки вищої якості - всі інші варіанти не гарантують вам вдалої страви.

Відео дня

Щоб приготувати тісто на чебуреки на воді, вам знадобляться:

  • борошно - 1 кг;
  • окріп - 350 мл;
  • сіль - щіпка.

Борошно обов'язково потрібно просіяти, потім висипати гіркою на стіл. По центру зробити поглиблення, всипати туди сіль і влити 2\3 від загальної кількості води. Далі - замісити тісто, причому важливо робити це від краю до центру, ретельно розминаючи руками всі грудочки. Водою, що залишилася, необхідно постійно збризкувати тісто.

В результаті у вас вийде однорідна, щільна і еластична куля тіста, яку ви будете вимішувати ще 10 хвилин. Готове тісто в кінці потрібно обернути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. По закінченні цього часу можна приступати до приготування чебуреків з будь-якою начинкою, яка вам подобається найбільше.

Тісто на чебуреки з горілкою - альтернативний варіант

Такий рецепт рекомендують деякі господині - чебуреки, які були зроблені з тіста з додаванням горілки, виходять особливо хрусткими. На їх поверхні багато бульбашок, а смак спиртного зовсім не відчувається.

Якщо ви хочете спробувати зробити такий варіант страви, переконайтеся, що у вас є:

  • борошно - 500 гр;
  • тепла вода - 200 мл;
  • яйця - 1 шт;
  • сіль - 1 ч. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • горілка - 4 ст. л;
  • рослинна олія - 5-6 ст. л.

Технологія проста - в миску всипати половину від загальної кількості борошна і зробити в центрі поглиблення. Туди поступово додати всі зазначені інгредієнти і ретельно перемішати. Далі - замішувати тісто від країв до центру, підсипаючи борошно. Готове тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. За цей час тісто потрібно 2-3 рази дістати і ретельно вимісити.

Тісто на чебуреки на воді з оцтом

Ще один метод приготування кримськотатарської страви, який можна використовувати, якщо ви готуєте чебуреки вперше. Досвідчені кулінари кажуть, що подібний рецепт підходить навіть новачкам - цей варіант безпрограшний.

Перелік інгредієнтів для чебуреків на оцті наступний:

  • борошно - 500 гр;
  • тепла вода - 250 мл;
  • рослинна олія - 0.5 ст. л;
  • оцет 9% - на кінчику чайної ложки;
  • сіль - на кінчику столової ложки.

Борошно просіяти, висипати в глибоку миску. У центрі зробити поглиблення, влити туди воду, олію і оцет. Ретельно перемішати, посолити і замісити тісто руками. Коли воно буде однорідним, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на півгодини. Далі можна сміливо робити з нього улюблені чебуреки.

Вас також можуть зацікавити новини: