
Соковиті і апетитні чебуреки - гастрономічна мрія багатьох людей, які вибирають для себе незвичайні страви. По-справжньому оцінити смак таких ласощів можна тільки вдома, самостійно приготувавши їх. УНІАН розповість, як зробити тісто на чебуреки, як в чебуречній, і яку начинку вибрати.
- Заварне тісто на чебуреки - головний секрет
- Тісто на чебуреки з горілкою - альтернативний варіант
- Тісто на чебуреки на воді з оцтом
Раніше ми говорили про те, як приготувати пишні печінкові котлети з простих інгредієнтів.
Заварне тісто на чебуреки - головний секрет
Вважається, що заварне тісто на окропі - це ідеальний варіант для ароматних чебуреків. Маса з борошна і води повинна бути еластичною, але щільною. Борошно, при цьому, важливо брати тільки вищої якості - всі інші варіанти не гарантують вам вдалої страви.
Щоб приготувати тісто на чебуреки на воді, вам знадобляться:
- борошно - 1 кг;
- окріп - 350 мл;
- сіль - щіпка.
Борошно обов'язково потрібно просіяти, потім висипати гіркою на стіл. По центру зробити поглиблення, всипати туди сіль і влити 2\3 від загальної кількості води. Далі - замісити тісто, причому важливо робити це від краю до центру, ретельно розминаючи руками всі грудочки. Водою, що залишилася, необхідно постійно збризкувати тісто.
В результаті у вас вийде однорідна, щільна і еластична куля тіста, яку ви будете вимішувати ще 10 хвилин. Готове тісто в кінці потрібно обернути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. По закінченні цього часу можна приступати до приготування чебуреків з будь-якою начинкою, яка вам подобається найбільше.
Тісто на чебуреки з горілкою - альтернативний варіант
Такий рецепт рекомендують деякі господині - чебуреки, які були зроблені з тіста з додаванням горілки, виходять особливо хрусткими. На їх поверхні багато бульбашок, а смак спиртного зовсім не відчувається.
Якщо ви хочете спробувати зробити такий варіант страви, переконайтеся, що у вас є:
- борошно - 500 гр;
- тепла вода - 200 мл;
- яйця - 1 шт;
- сіль - 1 ч. л;
- цукор - 0.5 ч. л;
- горілка - 4 ст. л;
- рослинна олія - 5-6 ст. л.
Технологія проста - в миску всипати половину від загальної кількості борошна і зробити в центрі поглиблення. Туди поступово додати всі зазначені інгредієнти і ретельно перемішати. Далі - замішувати тісто від країв до центру, підсипаючи борошно. Готове тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. За цей час тісто потрібно 2-3 рази дістати і ретельно вимісити.
Тісто на чебуреки на воді з оцтом
Ще один метод приготування кримськотатарської страви, який можна використовувати, якщо ви готуєте чебуреки вперше. Досвідчені кулінари кажуть, що подібний рецепт підходить навіть новачкам - цей варіант безпрограшний.
Перелік інгредієнтів для чебуреків на оцті наступний:
- борошно - 500 гр;
- тепла вода - 250 мл;
- рослинна олія - 0.5 ст. л;
- оцет 9% - на кінчику чайної ложки;
- сіль - на кінчику столової ложки.
Борошно просіяти, висипати в глибоку миску. У центрі зробити поглиблення, влити туди воду, олію і оцет. Ретельно перемішати, посолити і замісити тісто руками. Коли воно буде однорідним, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на півгодини. Далі можна сміливо робити з нього улюблені чебуреки.