Рецепт оладок на кефірі / фото ua.depositphotos.com

Смачні пишні оладки – неймовірна смакота! Отримати повітряні й ніжні оладки можна, приготувавши їх на кефірі.

Такі оладки гарні до сніданку або як перекус, адже вони не лише дуже смачні, а ще й готуються швидко та просто. Подають ці смаколики зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком або ж зі свіжими ягодами.

Оладки на кефірі

  • Борошно - 240 г
  • Кефір - 250 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Сода харчова - 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія - 3 ст.л.

Кефір та яйце дістати з холодильника заздалегідь. Змішати яйце з цукром та сіллю, щоб вони розчинилися.

Читайте такожАроматний пиріг з варенням: як приготувати неймовірну випічкуУ мікрохвильовці або на плиті трохи підігріти кефір, але так, щоб не пішов пластівцями. Теплий кефір поступово вливати в яєчну суміш, постійно помішуючи.

Просіяти борошно в окрему миску.

У рідку суміш невеликими порціями вводити борошно і вмішувати вінчиком в одному напрямку. Замісити густе, однорідне тісто (воно має ліниво сповзати з ложки). Якщо тісто рідкувате – додати борошна, якщо сильно густе – кефіру.

Далі поверх тіста просіяти соду. Ретельно, але швидко вмішати її в тісто. За бажанням можна додати родзинки, ваніль чи інші добавки.

Дати тісту постояти 10-15 хвилин, щоб почали з’являтися пухирці. Більше тісто не перемішувати, в ложку набирати акуратно скраю.

На добре прогріту сковороду влити олію і прогріти її. Столовою ложкою викладати тісто на сковорідку. Обсмажити з обох боків до рум'яного стану.

Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавати гарячими зі сметаною, медом, згущеним молоком або улюбленим варенням.

Оладки на кефірі із зеленою цибулею

  • Борошно - 200 г
  • Кефір - 200 мл
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Олія (для смаження)

Зелену цибулю дрібно нарізати.

У кефір всипати соду та розмішати. Додати сіль, яйце та борошно (якщо кефір рідкуватий, то збільшити трохи борошна і соди.) Довести до однорідного стану і всипати зелену цибулю.

Як приготувати оладки на кефірі / фото ua.depositphotos.com

Смажити з двох боків у добре нагрітій рослинній олії, на повільному вогні.

Готові оладки подавати зі сметаною або йогуртом.

Оладки з гарбузом і яблуками

  • Борошно - 2 ст.
  • Гарбуз - 200 г
  • Яблуко - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Кефір - 1 ст.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 дрібка
  • Олія

Гарбуз почистити від насіння, шкірки і порізати кубиком. Яблуко очистити від шкірки, відокремити від серцевини та нарізати кубиком. Подрібнити їх до однорідної маси.

Читайте такожВишуканий торт Естерхазі: як приготувати легендарний десертПерекласти подрібнені яблуко та гарбуз у миску, додати яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, кефір і соду. Все добре перемішати.

Поступово всипати просіяне борошно і перемішати масу до однорідного стану густої сметани.

На сковорідку налити олії, підігріти її й порціями викладати тісто, формуючи оладки. Підсмажити оладки на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків.

Готові гарбузово-яблучні оладки можна полити варенням або сметаною.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram