Смачніші пиріжки з горохом - рецепт / фото кухар.укр

Вони є дуже простою повсякденною й доволі доступною стравою. Пиріжки з горохом цілком можуть замінити повноцінну вечерю.

Пиріжки з горохом у духовці

  • Сироватка - 500 мл
  • Рослинна олія - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Дріжджі - 100 г
  • Борошно - 1 кг
  • Яйце - 1 шт.

Розвести в теплій воді або молоці дріжджі, додати цукор, сіль та декілька ложок борошна. Дати опарі постояти близько 30 хвилин. Краще поставити опару в тепле місце.

Тим часом приготувати начинку. В холодну воду засипати горох і довести його до кипіння, постійно знімаючи піну. Посолити, як горох розвариться. Паралельно обсмажити цибулю на сковороді і в кінці приготування додати її до горохового пюре. Дати йому охолонути.

Як приготувати пиріжки з горохом / фото gastronom.ru

Потім замісити тісто. Двічі його присадити. На третій раз змастити стіл рослинною олією й гарненько вимісити тісто. Сформувати кульки тіста однакової ваги.

Змастити поверхню рослинною олією й розкачати кожну кульку. У центр покласти трохи начинки і сформувати пиріжки.

Скласти пиріжки на деко. Перед відправкою в духовку вони повинні "вистояти", щоб ще раз підійшли і стали пишнішими. Змастити поверхню яйцем і відправити випікатися при температурі 180°С на 20-25 хвилин.

Смажені пиріжки з горохом

  • Борошно - 350 г
  • Молоко - 1 ст.
  • Дріжджі сухі - 2 ч.л.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Соняшникова олія - 3 ст.л.
  • Соняшникова олія для смаження - 80 мл

Для начинки

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Горох сухий лущений - 1 ст.

У тепле молоко покласти дріжджі та цукор. Почекати, доки дріжджі спіняться.

Просіяти борошно. Потім влити в нього молоко з дріжджами і цукром, посолити. Додати 3 столові ложки соняшникової олії.

Читайте такожІталійський сільський яблучний пиріг: як приготувати неймовірну випічку

Замісити м'яке тісто – воно не повинно липнути до рук, але й не повинно бути дуже крутим. Чим ніжніше тісто, тим більш пишними вийдуть пиріжки.

Покласти тісто в тепле місце і накрити харчовою плівкою. Через годину воно підніметься.

Приготування начинки. Горох добре промити проточною водою. Потім залити холодною водою і покласти на 5-6 годин для набухання. Через цей час горох повністю вбере воду. Покласти його в каструлю і налити воду. Довести до кипіння й зняти рясну піну. Вогонь зменшити і варити до м'якості гороху. Потім злити зайву воду.

Цибулю підсмажити до золотистого кольору. Додати в горох, посолити за смаком.

Від тіста відірвати шматочок. Розкачати кожен шматочок у коржик і викласти в середину начинку, сформувавши пиріжки.

Викласти пиріжки на сковороду з гарячою олією й смажити з обох боків.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram