
Золотисті та соковиті чебуреки на заварному тісті виходять із першого разу навіть у новачків у кулінарії. Таке еластичне тісто швидко і приємно замішується, легко розкочується, не рветься і не лопається під час смаження, а начинка ніколи не випадає. Чебуреки на окропі можна готуватися з будь-якою начинкою, навіть солодкою. Результат обов'язково потішить.
Заварне тісто на чебуреки з горілкою
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 500 г;
- вода - 300 мл;
- яйце - 1 шт;
- олія - 2 соіл. л.;
- сіль - 0,5 чайн. л.;
- цукор - 0,5 чайн. л.
Інгредієнти для начинки:
- фарш - 400 г;
- цибуля - 1 шт;
- вода - 100 мл.
- сіль, перець, спеції за смаком.
Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить приблизно на 15 чебуреків.
Борошно просійте через сито кілька разів. Воду для тіста доведіть до кипіння. У глибокій мисці змішайте склянку борошна з окропом і перемішайте, щоб не було грудочок. Потім всипте решту борошна, вбийте в тісто яйце, а також додайте сіль, цукор, соняшникову олію і, за бажанням, горілку.
Смачне тісто на чебуреки замішуйте спочатку ложкою, а потім руками. Воно має бути гладким і еластичним, не липнути до шкіри. Загорніть тісто в плівку і залиште відпочити на 20-40 хвилин.
Для начинки для чебуреків дрібно наріжте цибулю і додайте у фарш. Посоліть, поперчіть і приправте за смаком. Влийте до м'яса холодну воду і швидко перемішайте до однорідності (це зробить начинку соковитою).
Тісто розділіть на 15 однакових частин, тонко розкачайте. Присипати стіл борошном необов'язково. На половину кожного коржа тонким шаром викладіть начинку і накрийте другою половиною. Защипніть краї чебуреків і притисніть їх кінчиками виделки.
На сковороді розігрійте олію та викладіть чебуреки. Обсмажуйте вироби з кожного боку по 3-5 хвилин до золотистого кольору. Готові пиріжки викладіть на серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Також чебуреки можна запекти. Для цього викладіть їх на деко з пергаментом і змастіть збитим жовтком. Поставте на 15-20 хвилин у розігріту до 180° духовку.