
Брокколі — джерело корисних речовин, і просто смачний представник капустяного роду.
Суп-пюре з броколі
Продукти (на 4 порції):
- Картопля (нарізати кубиками) - 2 шт. (200 г)
- Цибуля ріпчаста (дрібно нарізати) - 1 шт. (100 г)
- Капуста броколі - 200 г
- Морква (нарізати дрібно) - 1 шт. (100 г)
- Часник - 1 зубчик (5 г)
- Вода - 3 склянки (600-700 мл)
- Олія оливкова - 2 ст. ложки (30 г)
- Сіль - 1 ч. ложка (10 г або по смаку)

Спосіб приготування
1. Цибулю обсмажити в каструлі на оливковій олії до світло-золотистого кольору.
2. Додати залишилися інгредієнти і залити водою.
3. Варити суп з броколі не менше 30 хвилин під кришкою. Вимкнути вогонь, суп остудити.
4. Влити все в блендер і подрібнити до отримання однорідної маси.
5. Перелити суп-пюре з броколі назад в каструлю і підігріти до бажаної температури.
Суп з броколі
Рецепт корисного і насиченої першої страви з великою кількістю овочів - суп з броколі з картоплею, помідорами і морквою.
Продукти (на 3 порції)
- Капуста броколі - 400 г
- Помідори - 2-3 шт.
- Картопля - 2-3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста велика - 1 шт.
- Масло вершкове - 1 ст. ложка
- Зелень петрушки - 2-3 гілочки (за смаком)
- Сіль - 1 ч. ложка (за смаком)
- Вода - 1,2 л

Покроковий рецепт супу з броколі
- Підготувати всі необхідні продукти для супу з броколі.
- Моркву і картоплю очистити.
- Нарізати картоплю великими кубиками. Моркву нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю очистити і нарізати четвертинками кілець.
- Броколі розібрати на суцвіття.
- Один помідор залити окропом на одну хвилину, опустити в холодну воду і очистити від шкірки. Можна просто зрізати шкірку гострим ножем. Нарізати помідор без шкірки четвертинками кружечків.
- Другий помідор натерти на крупній тертці, шкірку, що залишилась у руці, викинути.
- Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.
- У каструлі закип'ятити 1,2 л води. У киплячу воду викласти цибулю, картоплю і моркву. Варити 10 хвилин.
- Додати броколі і варити ще 5-7 хвилин.
- В кінці варіння додати помідори.
- Варити 5 хвилин.
- Посолити.
- Зелень петрушки дрібно нарізати і додати в суп з броколі. Дати супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
- Розлити суп з брокколі по тарілках і подати до столу. При бажанні можна доповнити овочевий суп сметаною.
Суп з броколі і курячим філе
Суп з броколі і курячим філе готується просто і швидко. Крім простоти приготування в цій страві чудово поєднуються легке куряче філе і капуста броколі. Суп виходить не тільки смачним, але і корисним.
Продукти (на 3 порції)
- На 1,5 л каструлю:
- Броколі - 150-200 г
- Куряче філе - 200 г
- Картопля - 200 г (2 шт. середнього розміру)
- Морква - 100 г (1 шт. середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 70 г (1 шт. середнього розміру)
- Часник сушений - 1 щіпка
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Петрушка свіжа (для подачі за бажанням) - за смаком
- Вода - 1 л

Покроковий рецепт: суп з броколі і курячим філе
- Картоплю, цибулю і моркву очистити.
- Картоплю і цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву натріть на середній терці.
- Викладіть овочі в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
- Тим часом броколі промийте, зріжте з кочережки і розберіть на невеликі суцвіття.
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
- Коли картопля буде майже готовий, додайте в каструлю курку і броколі. Варіть до повної готовності овочів і м'яса, близько 8-10 хвилин.
- За пару хвилин до готовності приправити суп сіллю, чорним меленим перцем і сушеним часником.
- Розлити суп з броколі і курячим філе по тарілках і перед подачею при бажанні присипати рубаною зеленню.