З броколі можна приготувати безліч страв

Брокколі — джерело корисних речовин, і просто смачний представник капустяного роду.

Суп-пюре з броколі

Продукти (на 4 порції):

  • Картопля (нарізати кубиками) - 2 шт. (200 г)
  • Цибуля ріпчаста (дрібно нарізати) - 1 шт. (100 г)
  • Капуста броколі - 200 г
  • Морква (нарізати дрібно) - 1 шт. (100 г)
  • Часник - 1 зубчик (5 г)
  • Вода - 3 склянки (600-700 мл)
  • Олія оливкова - 2 ст. ложки (30 г)
  • Сіль - 1 ч. ложка (10 г або по смаку)
Суп-пюре з броколі

Спосіб приготування

Відео дня

1. Цибулю обсмажити в каструлі на оливковій олії до світло-золотистого кольору.

2. Додати залишилися інгредієнти і залити водою.

3. Варити суп з броколі не менше 30 хвилин під кришкою. Вимкнути вогонь, суп остудити.

4. Влити все в блендер і подрібнити до отримання однорідної маси.

5. Перелити суп-пюре з броколі назад в каструлю і підігріти до бажаної температури.

Суп з броколі

Рецепт корисного і насиченої першої страви з великою кількістю овочів - суп з броколі з картоплею, помідорами і морквою.

Продукти (на 3 порції)

  • Капуста броколі - 400 г
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста велика - 1 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • Зелень петрушки - 2-3 гілочки (за смаком)
  • Сіль - 1 ч. ложка (за смаком)
  • Вода - 1,2 л
Суп з броколі з картоплею, помідорами і морквою

Покроковий рецепт супу з броколі

  • Підготувати всі необхідні продукти для супу з броколі.
  • Моркву і картоплю очистити.
  • Нарізати картоплю великими кубиками. Моркву нарізати дрібними кубиками.
  • Цибулю очистити і нарізати четвертинками кілець.
  • Броколі розібрати на суцвіття.
  • Один помідор залити окропом на одну хвилину, опустити в холодну воду і очистити від шкірки. Можна просто зрізати шкірку гострим ножем. Нарізати помідор без шкірки четвертинками кружечків.
  • Другий помідор натерти на крупній тертці, шкірку, що залишилась у руці, викинути.
  • Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.
  • У каструлі закип'ятити 1,2 л води. У киплячу воду викласти цибулю, картоплю і моркву. Варити 10 хвилин.
  • Додати броколі і варити ще 5-7 хвилин.
  • В кінці варіння додати помідори.
  • Варити 5 хвилин.
  • Посолити.
  • Зелень петрушки дрібно нарізати і додати в суп з броколі. Дати супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
  • Розлити суп з брокколі по тарілках і подати до столу. При бажанні можна доповнити овочевий суп сметаною.

Суп з броколі і курячим філе

Суп з броколі і курячим філе готується просто і швидко. Крім простоти приготування в цій страві чудово поєднуються легке куряче філе і капуста броколі. Суп виходить не тільки смачним, але і корисним.

Продукти (на 3 порції)

  • На 1,5 л каструлю:
  • Броколі - 150-200 г
  • Куряче філе - 200 г
  • Картопля - 200 г (2 шт. середнього розміру)
  • Морква - 100 г (1 шт. середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 70 г (1 шт. середнього розміру)
  • Часник сушений - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка свіжа (для подачі за бажанням) - за смаком
  • Вода - 1 л
Суп з броколі і курячим філе

Покроковий рецепт: суп з броколі і курячим філе

  • Картоплю, цибулю і моркву очистити.
  • Картоплю і цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву натріть на середній терці.
  • Викладіть овочі в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
  • Тим часом броколі промийте, зріжте з кочережки і розберіть на невеликі суцвіття.
  • Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
  • Коли картопля буде майже готовий, додайте в каструлю курку і броколі. Варіть до повної готовності овочів і м'яса, близько 8-10 хвилин.
  • За пару хвилин до готовності приправити суп сіллю, чорним меленим перцем і сушеним часником.
  • Розлити суп з броколі і курячим філе по тарілках і перед подачею при бажанні присипати рубаною зеленню.