
Торт День і ніч - це елементарні ласощі, які готували багато господинь за радянських часів. Називається частування так через світлі та темні коржі, які чергуються між собою. Дізнайтеся, як саме потрібно робити популярний і ароматний десерт.
Торт день і ніч - рецепт
Кожна господиня повинна вміти готувати торт День і ніч - рецепт 90-х років нічим не відрізняється від технології приготування з СРСР. Все ті ж продукти, все та ж покрокова інструкція, і все той же незабутній смак.
Інгредієнти для коржів:
- вісім курячих яєць;
- дві склянки цукру;
- двісті п'ятдесят грамів борошна;
- половина чайної ложки солі;
- столова ложка какао.
Інгредієнти для крему:
- шістсот грамів сметани жирністю 25-30%;
- склянка цукру;
- ванілін.
Приготування цього торта завжди починається з коржів. Спочатку робимо світлий - вбиваємо в миску 4 яйця кімнатної температури, посипаємо сіллю, збиваємо міксером приблизно 5 хвилин. Не вимикаючи міксер, підсипаємо склянку цукру по одній столовій ложці. Загалом збивати яйця доведеться 10 хвилин - 5 хвилин без цукру, потім стільки ж із ним. Потім акуратно і порційно додаємо 140 грамів просіяного борошна. Можна навіть просіяти кілька разів, так тісто вийде ще більш пишним. Вводити борошно в тісто потрібно силіконовою лопаткою і дуже обережно, щоб не "збити" масу.
Застеляємо дно форми 20-21 см пергаментом, бортики нічим не змащуємо, виливаємо тісто. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40 хвилин. У процесі готування духовку не відкриваємо, але наприкінці перевіряємо бісквіт зубочисткою. Якщо вона суха - дістаємо корж і залишаємо на столі прямо у формі на 10 хвилин, а потім перекладаємо на решітку до повного охолодження. Нарізати корж можна буде мінімум через 4 години.
Коли зі світлим коржем покінчено, робимо темний. Так само, як і в першому варіанті, вбиваємо в миску чотири яйця, солимо, збиваємо міксером 5 хвилин. Потім по столовій ложці всипаємо склянку цукру, продовжуючи збивати. Борошно і какао просіваємо окремо, змішуємо між собою і тільки потім вводимо в тісто силіконовою лопаткою. Випікаємо й охолоджуємо так само, як і світлий корж.
Готуємо крем - викладаємо сметану в миску, додаємо до неї цукор і ванілін, збиваємо міксером на максимальній потужності 8-10 хвилин. Накриваємо крем плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Коли і коржі, і крем будуть готові, починаємо збирати торт.
Розрізаємо світлий і темний коржі так, як вам зручно - орієнтуйтеся за висотою бісквіта, який у вас вийшов. Наприклад, можна нарізати світлий корж на 3 частини - 2 товстих (для торта) і 1 тонку (для крихти), так само точно вчинити з темним коржем. Вниз покласти перший корж, змастити кремом, потім другий - так продовжувати, поки не закінчаться інгредієнти.
Наприкінці наносимо крем востаннє, а потім посипаємо частування крихтою з двох боків, розділяючи світлий і темний бік. Наприкінці ставимо торт День і ніч у холодильник щонайменше на 6 годин (а краще до ранку) і потім подаємо до столу.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найсмачніші салати зі свіжим огірком: швидко готуються і на дачі, і вдома
- Закусочні бутерброди з оселедцем і намазкою: рецепти нашвидкуруч
- Усе змішати і в духовку: елементарний і дуже смачний пиріг на кефірі