
Заварний білковий крем є одним із класичних варіантів, які чудово підійдуть для прикрашання десертів. Він вирізняється розкішним, ніжним смаком і дуже стабільний, якщо його правильно приготувати. Ще одна його перевага - це прості інгредієнти, які є у кожного вдома.
Найпростіше готувати білковий крем без варіння сиропу, оскільки не у всіх вдома є кухонний термометр. Завдяки своїй швидкості приготування, його можна розглядати як альтернативу масляним і класичним заварним кремам.
Перейдемо до того, як зробити білковий крем.
Білковий крем - рецепт простий
Щоб приготувати білковий заварний крем, нам знадобляться:
- білки чотирьох яєць;
- одна склянка цукру;
- один пакетик ванільного цукру;
- чверть чайної ложки соку лимона.
Білки необхідно акуратно відокремити, щоб там не було жодної краплі жовтка. Використовувати потрібно сухий посуд. Білок трохи збити для розтягування білкових ниток. Потім всипаємо решту інгредієнтів і продовжуємо працювати міксером ще близько хвилини.
Нашу ємність потрібно поставити на водяну баню. Будьте уважними, оскільки посуд у жодному разі не повинен діставати до води. Продовжуємо збивати, підігріваючи, поки не вийдуть стійкі піки - це коли білкова маса тримає форму і не розтікається.
Прибираємо ємність із водяної бані та збиваємо далі. Білки мають охолонути, але не розгубити форму. Загалом збивати білки потрібно близько 8-15 хв. На цьому етапі білковий крем для прикрашання торта готовий.
Варто пам'ятати, що крем білковий легко обвітрюється на відкритому повітрі - він може вкритися легкою скоринкою, хоча всередині залишатиметься таким самим повітряним і ніжним.
Зберігати вироби, які прикрасили таким кремом, потрібно в холодильнику до трьох діб.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати заварний крем за рецептом Євгена Клопотенка.