
Гаспачо - це традиційний іспанський холодний суп, який прийнято їсти тільки в охолодженому вигляді. Вважається, що така перша страва - шикарна альтернатива окрошці і борщу, до того ж, рецепт гаспачо простий і зрозумілий, а значить приготувати його вийде навіть у починаючої господині.
Чи потрібно підігрівати гаспачо і що ще важливо знати
По-перше, гаспачо Клопотенко радить готувати тільки з якісних, стиглих, великих і соковитих томатів. Від них залежить смак всього блюда. Найбільш оптимальний варіант - свої, домашні з грядки, але якщо їх немає, то вибирайте великі рожеві і з хвостиками (відсутність хвостика - удар по смаку). Перець можна купити будь-якого кольору, не обов'язково червоного.
Існує правило, що всі інгредієнти на гаспачо перебиваються в блендері, але якщо ви хочете, щоб деякі овочі хрустіли на зубах - наріжте їх ножем. Сам шеф-кухар вважає за краще перший варіант, ви можете зробити по-своєму. Якщо хочете додати пікантності страві - крім м'яти і петрушки покладіть кілька гілочок кінзи.
ВАЖЛИВО: ця страва їдять тільки в охолодженому вигляді, так суп "віддає" саме той смак, якого ми добиваємося під час готування.
Смачний гаспачо - рецепт класичний від Клопотенко
Інгредієнти:
- помідори - 2 шт;
- солодкий перець - 1 шт;
- часник - 3 зубчики;
- петрушка - 2 гілочки;
- перець чилі - половинка;
- м'ята - 2-3 гілочки;
- оливкова олія - 2-3 ст. л;
- бальзамічний оцет - 2 ст. л;
- багет - 3-4 скибочки;
- сіль і перець.
Рецепт гаспачо (холодний іспанський суп) простий і невигадливий, а також швидкий, що особливо важливо, якщо часу на приготування довгих страв у вас немає. Спочатку вам потрібно вимити томати і на кожному зробити надрізи у формі хрестика. Закип'ятити воду і опустити в неї помідори на 1-2 хвилини. Потім дістати, зняти шкірку, нарізати довільними шматочками. Так само вчинити з перцем, вимити м'яту і петрушку.
Перекласти томати, перець і зелень в блендер, додати часник і чилі, подрібнити все до стану пюре. Поперчити, посолити, влити оливкову олію і ще раз збити. Приберіть масу в холодильник, коли вона охолоне, налийте в тарілку трохи бальзамічного оцту, а зверху - суп гаспачо. Обсмажте скибочки багета на сковороді до золотистої скоринки і викладіть по одному на кожну тарілку порційно. Вуаля - справжній іспанський холодний суп готовий.