
За останній місяць літа можна встигнути ще багато чого - наприклад, насолодитися смачними і корисними стравами з сезонних продуктів.
Саме тому відомі фітнес-тренери Аніта Луценко та Юлія Богдан вирішили поділитися простими літніми рецептами - смачними і корисними стравами, пише Cosmo.com.ua.
Читайте такожЯк приготувати смачні оладки вдома: прості рецепти
Перші на черзі - рецепти смачних і корисних літніх сніданків, які варто взяти на озброєння в серпні (і не тільки!).

Булгур і запіканка з кабачка з сиром
Час готування: 35 хвилин
Складові:
- Булгур - 60 г
- Кабачок - 100 г
- Помідор - 50 г
- Ріпчаста цибуля - 20 г
- Моцарела - 30 г
- Ц/з борошно - 1 ст.л.
- Яйце - 1 шт
- Вершкове масло 82,5% - 3 г
Як готувати:
- Попередньо розігріти духовку до 200 ° С. Зварити булгур до готовності в співвідношенні води 1: 2.
- Кабачок натерти на середній тертці, цибулю дрібно нашаткувати. Кабачок добре віджати, щоб пішла вся зайва рідина. Все перемішати.
- Борошно змішати з яйцем, посолити і поперчити.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом. На дно викласти овочі.
- Залити тестом і поставити в духовку на 15 хвилин. Вийняти, викласти пластинки помідора і посипати зверху тертим сиром.
- Запікати ще 15 хвилин, в залежності від глибини форми. Подавати з булгуром.

Вівсяна каша з кабачком, шпинатом і кунжутом
Час приготування: 20 хвилин
Складові:
- кабачок або цукіні - 120 г
- шпинат (свіжий або заморожений) - 70 г
- вівсяна крупа (плющення) - 50 г
- цибуля ріпчаста - 20 г
- будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза) - 10 г
- вершкове масло 82,5% - 5 г (1 ч. л.)
- кунжут - 10 г (2 ч. л.)
- морська сіль, перець - за смаком
Як готувати:
- Вівсяну крупу відварити в підсоленій воді до готовності протягом 15 хвилин.
- Цибулю дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі. Додати порізаний на невеликі кубики кабачок або цукіні, шпинат, приправити сіллю і перцем, протушкувати 10-15 хвилин, поки вариться каша.
- Готові овочі додати в кашу разом з насінням. Посипати подрібненою зеленню.

Оладки з брокколі з йогуртом
Час приготування: 15 хвилин
Складові:
- брокколі - 200 г
- йогурт 2,5% без добавок - 100 мл
- яйце - 1 шт.
- ц / з борошно (або вівсяна) - 1 ст. л.
- сир фета - 20 г
- будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза) - 5 г (1 ч.л.)
- морська сіль, перець - за смаком
Як готувати:
- Відварити брокколі в киплячій воді 5-7 хвилин;
- Окремо збити 1 яйце, цільнозернове борошно (можна вівсяне), сіль, перець, зелень, натерти сир, перемішати з нарізаною брокколі;
- Викласти на попередньо розігріту сковороду, обсмажувати по 3 хвилини з кожного боку (на антипригарній сковороді без масла або на топленому маслі);
- Викласти на тарілку, подавати з йогуртом.