Полуничне варення рецепт / фото ua.depositphotos.com

У червні настає сезон полуниці, коли в магазині і на ринку продається багато сортів свіжої ягоди. Однак період збору полуниці зовсім недовгий. Щоб надовго зберегти смак і користь ягоди, можна приготувати з неї ароматне варення. Його можна додавати в чай, використовувати як начинку в десертах або їсти як самостійний десерт. У варення можна додати ароматні спеції або інші ягоди і фрукти.

Полуничне варення "п'ятихвилинка" з цілими ягодами

  • Полуниця - 1 кг.
  • Цукор - 600 г.

Полуниця не повинна бути переспілою. Ягоди добре обмити, видалити зелені хвостики. Перекласти в глибоку миску або каструлю, засипати цукром. Залишити полуницю в цукрі в холодильнику на 5-8 годин.

Поставити місткість на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Після закипання варити 5 хвилин. Під час варіння знімати пінку. Розлити варення по чистим стерилізованим банкам. Закатати стерилізованою кришкою, перевернути догори дном і укутати в ковдру до повного охолодження.

Відео дня

Густе полуничне варення

  • Полуниця - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.

Полуницю засипати цукром в каструлі і поставити на маленький вогонь. Готувати варення 2 години, періодично помішуючи і знімаючи пінку. У гарячому вигляді варення буде рідким, але після охолодження загусне.

Полуничне варення в мультиварці

  • Полуниця - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.

Полуницю викласти в чашу мультиварки і засипати цукром. Ягоди злегка пом'яти товкачкою. Готувати варення 1 годину при відкритій кришці в режимі "Тушкування".

Полуничне варення з апельсином

  • Полуниця - 800 г.
  • Апельсин - 2 шт.
  • Цукор - 400 г.

Апельсин очистити від шкірки і білої плівки. Видалити насіння і прозору плівку, порізати великими шматочками. Ягоди всипати в каструлю, засипати цукром і довести до кипіння на середньому вогні. Після закипання зменшити вогонь до слабкого, додати апельсин і варити 10 хвилин. Потім злегка і остудити і знову закип'ятити варення два рази.

Читайте також інші рецепти: