Як засолити помідори в каструлі або пакеті / depositphotos.com

Малосольні помідори - закуска, яка подобається практично всім. Її можна приготувати швидко і просто, щоб регулярно пригощати рідних, а також використати рецепт для зимової заготовки. УНІАН розповість, як засолити помідори на зиму, щоб вийшло смачно.

Раніше ми говорили про те, як зробити мариновані огірки з оцтом і без на зиму.

Малосольні помідори в пакеті

  • Помідори - 1 кг
  • Сіль - 1 ст. л
  • Цукор - 1 ч. л
  • Часник - 4 зубчики
  • Кріп - 1 пучок

Помідори вимити і висушити, вирізати плодоніжки, а зі зворотного боку зробити невеликі надрізи. Скласти овочі в чистий поліетиленовий пакет, додати сіль, цукор, подрібнений часник і зелень. Пакет зав'язати і струсити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Можна додатково покласти заготовку в ще один пакет, щоб сік з помідорів не витік. Маринувати помідори 2-3 дні при кімнатній температурі, потім перекласти в контейнер і прибрати в холодильник.

Відео дня

Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування

  • Помідори - 10 шт
  • Вода - 1 л
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Сіль - 2 ст. л
  • Цукор - 1 ст. л
  • Кріп, петрушка - 1 пучок

Зелень подрібнити, часник натерти на тертці. Помідори помити, висушити, надрізати хрест-навхрест приблизно до середини. Всередину помідорів, прямо в надрізи, викласти начинку із зелені і часнику. Перемістити помідори в каструлю і залити їх маринадом з солі і цукру, розчинених у воді. Накрити помідори тарілкою, а зверху поставити вантаж. Витримувати 1-2 дні в теплому місці, потім прибрати в холодильник.

Корисний лайфхак: якщо ви хочете, щоб помідори промаринувалося швидше, то замість розсолу з солі і цукру використовуйте лимонний сік - в такому випадку томати будуть готові вже через 5 годин.

Малосольні помідори шматочками з медом і зеленню

  • Помідори - 500 г
  • Часник - 10 г
  • Мед - 20 г
  • Оцет винний білий - 5 мл
  • Кріп свіжий - 10 г
  • Петрушка свіжа - 10 г
  • Перець духмяний горошком - 3 шт.
  • Сіль - за смаком

Помідори вимити, обсушити рушником, видалити плодоніжки. Нарізати томати часточками, викласти в миску. Часник, нарізаний кружечками, додати до овочів. Потім посипати томати подрібненою зеленню, посолити, влити оцет, додати мед і перемішати все. Накрити тарілку харчовою плівкою і відправити помідори в холодильник на 30 хвилин, а потім подавати на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини: