
Основна особливість кето дієти полягає в малій кількості вуглеводів. Наголос робиться на білки і жири, на їжу з високим їхнім вмістом. Раніше ми докладно розповідали, кому підходить кето дієта і ділилися думкою дієтолога щодо неї.
Кето дієта по днях - тижневе меню

Для того, щоб не відчувати голоду і не обмежувати себе в корисних вітамінах, фуд-коучі рекомендують вживати в їжу овочі, ягоди і горіхи. Раціон харчування, наведений нижче - орієнтовний варіант. Для чоловіків кількість порцій потрібно збільшувати.
Понеділок
- Сніданок: 2 яйця, половина авокадо, кава або чай без молока і цукру.
- Другий сніданок: порція сиру без цукру.
- Обід: риба з броколі та помідорами чері, зелений чай.
- Полуденок: желе без цукру і жменя ягід.
- Вечеря: куряча грудка з оливковою олією і гірчицею. Салат: 3 великі листки салату, огірок, половина лимона і тертий сир.
Вівторок
- Сніданок: яєчня з шинкою.
- Другий сніданок: жменя горіхів.
- Обід: гриби під сиром, салат зелений.
- Полуденок: ряжанка.
- Вечеря: сирники зі сметаною.
Середа
- Сніданок: 2 варених яйця, скибочка сиру і 2 листки шпинату; кава з молочними вершками або кокосовим молоком.
- Другий сніданок: йогурт без цукру, жменя ягід.
- Обід: салат із тунцем і свіжою капустою, заправка кунжутом і соєвий соусом.
- Полуденок: 2 шматочки темного шоколаду без цукру (не менше 75% какао).
- Вечеря: куряча грудка з грибами, гарбуз, салат з помідором і оливками.
Четвер
- Сніданок: 2 яйця і спаржа, обсмажена на вершковому маслі.
- Другий сніданок: шматочок сиру і яблуко.
- Обід: суп-пюре та овочевий салат.
- Полуденок: ряжанка.
- Вечеря: грибна запіканка.
П'ятниця
- Сніданок: яєчня з половиною помідора, кава або чай.
- Другий сніданок: жменя горіхів, 2 шматочки темного шоколаду.
- Обід: філе яловичини з грибами і шпинатом, зелений чай.
- Полуденок: два шматочки дині.
- Вечеря: салат із помідорів, консервованого тунця, огірка і маслин, заправка лимоном.
Субота
- Сніданок: омлет із грибами та сиром.
- Другий сніданок: 2 яйця круто.
- Обід: відварна курка з хумусом і листовим салатом.
- Полуденок: желе без цукру.
- Вечеря: салат із капусти і запечена індичка під вершково-сирним соусом.
Неділя
- Сніданок: яєчня з беконом.
- Другий сніданок: сир без цукру, жменя ягід.
- Обід: тушкована курка з капустою, грибами та кунжутом.
- Полуденок: 2 шматочки темного шоколаду, горіхи.
- Вечеря: рибний суп із гарбузом і смаженими помідорами.
Кето рецепти на кожен день - які страви готувати

Попри те, що в раціоні людини, яка сидить на кето-дієті, має бути мінімум вуглеводів, голодування нам із вами не потрібне. Тому нижче - кілька рецептів низькокалорійних, але ситних страв, у яких дотримано необхідного балансу БЖУ (білки/жири/вуглеводи).
Курячі відбивні в паніровці
- куряча грудка, тонко нарізана;
- мигдальне борошно - 2 склянки;
- яйця - 3 шт;
- тертий пармезан - 0.5 склянки;
- паприка - 1.5 ч.л;
- часниковий порошок - 0.5 ч.л;
- олія авокадо - для смаження.
Відбити шматочки курячої грудки так, щоб товщина кожної скибочки була не більше 0.5 см. Викласти курку на тарілку або деко, посипати сіллю і мигдальним борошном.
Читайте такожЩо приготувати з кавуном - добірка незвичайних салатів для справжніх гурманівокремій мисці збити яйця, в іншій місткості з'єднати борошно, що залишилося, тертий пармезан, паприку і часниковий порошок. Обваляти кожен шматочок курки в яєчній суміші, потім - у борошні та спеціях.
Розігріти сковорідку, розтопити олію і смажити шматочки курки з усіх боків до готовності. Готові скибочки перед подачею викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
М'ясна запіканка
- яйця - 4 шт;
- ріпчаста цибуля - 0.5 шт;
- моцарела (можна вибрати інший сир) - 100 гр;
- вершки 33% - 0.5 склянки;
- свинячі ковбаски - 400 гр;
- томатна паста - 2 ст.л;
- сіль, перець - за смаком.
Яйця злегка збити, змішати з сіллю і вершками. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками, обсмажити на сковороді 10 хвилин. Додати до неї свинячі ковбаски та смажити ще 5 хвилин. Всипати спеції та томатну пасту, готувати ще 5 хвилин.
Узяти форму для запікання, викласти в неї м'ясну масу, залити яєчною сумішшю і посипати тертим сиром. Відправити в духовку, запікати 20-30 хвилин при 180°C.
Кабачок із курячою грудкою під сиром
- кабачок - 1 шт;
- копчена куряча грудка - 300 гр;
- майонез - 1 ст.л;
- часник - 1 зубчик;
- сир - 200-300 гр.
Овоч очистити від насіння і шкірки. Розрізати на човники - навпіл або на чотири частини. Змастити оливковою олією або майонезом. Розігріти духовку до 200°C і відправити туди кабачки на 20 хвилин.
Нарізати грудку на маленькі шматочки, змішати майонез із подрібненим часником і з'єднати з куркою. Після готовності кабачків викласти на них грудку, зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці до готовності 10-15 хвилин.
Шоколадний пудинг з авокадо
- авокадо - 1 шт;
- кокосове молоко - 1\3 склянки;
- темний шоколад (75% какао) - 55 гр;
- сіль, підсолоджувач.
Змішати всі інгредієнти в блендері або комбайні, спробувати на смак. Можна додати сіль, перець або підсолоджувач - на ваш смак. Викласти пудинг у чаші. Їсти одразу або помістити в холодильник до охолодження. Термін зберігання пудингу - не більше двох днів.
Вас також може зацікавити: