Аранчіні рецепт / фото ua.depositphotos.com

Акуратні і апетитні золотисті Аранчіні стануть прекрасною закускою на будь-якому святі і здивує ваших гостей. Аранчіні - це італійські кульки з рису в паніровці, які начиняють м'ясом, сиром або овочами. Зовні ці золотисті кульки нагадують апельсини, за що і отримали назву. Приготувати їх на українській кухні не складе труднощів.

Аранчіні з моцарелою

  • Рис арборіо - 250 г.
  • Панірувальні сухарі - 75 г.
  • Куряче яйце - 3 шт.
  • Пшеничне борошно - 75 г.
  • Твердий сир - 50 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сіль за смаком.
  • Сир моцарелла - 150 г.
  • Зелена цибуля - 20 г.
  • Рослинна олія - 100 мл.

Моцарелу дрібно нарізати, змішати з нарізаною цибулею. Рис відварити до напівготовності, змішати з тертим твердим сиром і розділити на порції розміром з яйце. Кожну кульку рису приплюснути, викласти начинку з моцарелою і цибулею в середину коржа, і знову зліпити кульку. Щоб рис не лип до рук - намочіть їх водою.

В окремі миски насипати борошно, панірувальні сухарі і збите яйце. У великій сковороді розігріти олію. Аранчіні мокнути спочатку в борошно, потім в яйце і в сухарі. Обсмажити в розпеченій олії до золотистого кольору і викласти на серветку.

Аранчіні рецепт / фото ua.depositphotos.com

Аранчіні з м'ясом

  • Рис арборіо - 500 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Сир - 100 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Фарш - 150 г.
  • Маленька цибулина.
  • Томатна паста - 4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі.

Відокремити яєчні білки від жовтків. Відварити рис до напівготовності. У гарячий рис вмішати яєчні жовтки, підтале масло і тертий сир. Розмішати до однорідності і залишити остигати. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору, додати фарш. Посолити і приправити м'ясо, додати томатну пасту.

З остиглого рису сформувати коржі. У центр коржів викласти м'ясний фарш, зверху закрити рисом і сформувати рисові кульки. Аранчіні вмочити в збитих білках і панірувальних сухарях. Обсмажити у великій кількості рослинної олії.

Вам також може бути цікаво: