Акуратні і апетитні золотисті Аранчіні стануть прекрасною закускою на будь-якому святі і здивує ваших гостей. Аранчіні - це італійські кульки з рису в паніровці, які начиняють м'ясом, сиром або овочами. Зовні ці золотисті кульки нагадують апельсини, за що і отримали назву. Приготувати їх на українській кухні не складе труднощів.
Аранчіні з моцарелою
- Рис арборіо - 250 г.
- Панірувальні сухарі - 75 г.
- Куряче яйце - 3 шт.
- Пшеничне борошно - 75 г.
- Твердий сир - 50 г.
- Вершкове масло - 50 г.
- Сіль за смаком.
- Сир моцарелла - 150 г.
- Зелена цибуля - 20 г.
- Рослинна олія - 100 мл.
Моцарелу дрібно нарізати, змішати з нарізаною цибулею. Рис відварити до напівготовності, змішати з тертим твердим сиром і розділити на порції розміром з яйце. Кожну кульку рису приплюснути, викласти начинку з моцарелою і цибулею в середину коржа, і знову зліпити кульку. Щоб рис не лип до рук - намочіть їх водою.
В окремі миски насипати борошно, панірувальні сухарі і збите яйце. У великій сковороді розігріти олію. Аранчіні мокнути спочатку в борошно, потім в яйце і в сухарі. Обсмажити в розпеченій олії до золотистого кольору і викласти на серветку.
Аранчіні з м'ясом
- Рис арборіо - 500 г.
- Вершкове масло - 30 г.
- Сир - 100 г.
- Яйця - 3 шт.
- Фарш - 150 г.
- Маленька цибулина.
- Томатна паста - 4 ст. л.
- Панірувальні сухарі.
Відокремити яєчні білки від жовтків. Відварити рис до напівготовності. У гарячий рис вмішати яєчні жовтки, підтале масло і тертий сир. Розмішати до однорідності і залишити остигати. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору, додати фарш. Посолити і приправити м'ясо, додати томатну пасту.
З остиглого рису сформувати коржі. У центр коржів викласти м'ясний фарш, зверху закрити рисом і сформувати рисові кульки. Аранчіні вмочити в збитих білках і панірувальних сухарях. Обсмажити у великій кількості рослинної олії.
Вам також може бути цікаво: